Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 83 від 18 листопада 2021 року


Листопад 18
15:02 2021

У засіданні Вищої ради правосуддя взяли участь 16 членів Ради: О.Маловацький, Н.Краснощокова, О.Прудивус, Л.Швецова, О.Блажівська, В.Говоруха, П.Гречківський, В.Грищук, В.Данішевська (брала участь у розгляді питань порядку денного №№ 8–20), Л.Іванова, В.Матвійчук, І.Плахтій, Т.Розваляєва, В.Саліхов, В.Суховий, С.Шелест.

1. Вища рада правосуддя вирішила ухвалити публічне звернення. Оприлюднити публічне звернення на вебсайті Вищої ради правосуддя. Надіслати копію публічного звернення Президенту України.

2. Вища рада правосуддя ухвалила відкласти розгляд звернення голови Громадської організації «Всеукраїнська асоціація суддів у відставці» НЕВ’ЯДОМСЬКОГО Дениса Володимировича про вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя.

3. Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо необхідності забезпечення проведення перевірки обставин, повідомлених суддею Красногвардійського районного суду міста Дніпропетровська ПРИВАЛІХІНОЮ Анастасією Ігорівною, з дотриманням приписів статті 19 Конституції України та статті 214 Кримінального процесуального кодексу України.

4. Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному 28 вересня 2021 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № …6, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України, за фактами, повідомленими суддею Московського районного суду міста Харкова ДОВГОТЬКО Тетяною Миколаївною.

5. Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному 23 вересня 2021 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № …4 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України, за фактами, повідомленими суддею Харківського районного суду Харківської області КАРАСАВОЮ Іриною Олексіївною.

Звернутися до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Харківської області щодо перевірки відомостей про наявність ознак дисциплінарного проступку у діях адвоката Шемет Оксани Володимирівни.

6. Вища рада правосуддя вирішила затвердити висновки членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

Краснощокової Наталії Степанівни – за повідомленням судді Дзержинського районного суду міста Харкова СЕМІРЯДА Ігоря Васильовича (вхідний № 3772/0/6-21 від 5 листопада 2021 року);

Маловацького Олексія Володимировича – за повідомленням суддів Харківського апеляційного суду КОТЕЛЕВЕЦЬ Алли Вікторівни, КРУГОВОЇ Світлани Самуїлівни, ПИЛИПЧУК Наталії Петрівни (вхідний № 3575/0/6-21 від 31 серпня 2021 року).

7. Вища рада правосуддя вирішила погодити перерозподіл видатків державного бюджету за кодом економічної класифікації видатків 2113 «Суддівська винагорода» у розрізі судів згідно з додатком 1 до листа т.в.о. Голови Державної судової адміністрації України від 16 листопада 2021 року № 11-20350/21.

Погодити перерозподіл видатків державного бюджету за кодами економічної класифікації видатків 2111 «Заробітна плата» та 2120 «Нарахування на оплату праці» у розрізі судів згідно з додатком 4 до листа т. в. о. Голови Державної судової адміністрації України від 16 листопада 2021 року № 11-20350/21.

Копію рішення надіслати Державній судовій адміністрації України.

8. Вища рада правосуддя вирішила погодити звернення Державної судової адміністрації України до Міністерства фінансів України з поданням щодо внесення змін до розпису в частині розподілу збільшення планових показників за спеціальним фондом державного бюджету в межах додаткової потреби судів у видатках споживання в обсязі 72 599,0 тис. грн згідно з додатком 1 до листа т. в. о. Голови Державної судової адміністрації України від 16 листопада 2021 року № 11-20309/21. 

Копію цього рішення надіслати Державній судовій адміністрації України.

9. Вища рада правосуддя вирішила затвердити Зміни до Положення про проходження служби співробітниками Служби судової охорони.

10. Вища рада правосуддя вирішила затвердити завдання на строк випробування державного службовця СЕРЬОГІНА Олександра Юрійовича, заступника керівника секретаріату – начальника відділу з питань запобігання і виявлення корупції секретаріату Вищої ради правосуддя.

11. Вища рада правосуддя вирішила нагородити Почесною грамотою Вищої ради правосуддя ЮЗЮКА Олега Марковича – суддю Апеляційного суду Хмельницької області у відставці, за значний особистий внесок у діяльність і розвиток судової влади України, втілення принципів верховенства права та захисту прав, свобод, законних інтересів людини і громадянина та з нагоди Дня працівників суду.

12. Вища рада правосуддя вирішила нагородити нагрудним знаком «Відзнака Вищої ради правосуддя» ТКАЧЕНКО Тетяну Борисівну – суддю Донецького апеляційного суду у відставці, за значний особистий внесок у діяльність і розвиток судової влади України, втілення принципів верховенства права та захисту прав, свобод, законних інтересів людини і громадянина та з нагоди Дня працівників суду.

13. Вища рада правосуддя вирішила нагородити нагрудним знаком «Відзнака Вищої ради правосуддя» ВАСИЛЕВИЧА Віктора Степановича – суддю Апеляційного суду Рівненської області у відставці, за значний особистий внесок у діяльність і розвиток судової влади України, втілення принципів верховенства права та захисту прав, свобод, законних інтересів людини і громадянина та з нагоди 70-річчя від дня народження.

14. Вища рада правосуддя вирішила нагородити нагрудним знаком «Відзнака Вищої ради правосуддя» ПРОСКУРНІЦЬКОГО Петра Івановича – суддю Апеляційного суду Івано-Франківської області у відставці, за значний особистий внесок у діяльність і розвиток судової влади України, втілення принципів верховенства права та захисту прав, свобод, законних інтересів людини і громадянина та з нагоди Дня працівників суду.

15. Вища рада правосуддя ухвалила відкласти розгляд повідомлення Державної судової адміністрації України про необхідність відрядження суддів до Червонозаводського районного суду міста Харкова.

16. Вища рада правосуддя вирішила продовжити до 29 листопада 2021 року строк надання суддями згоди на відрядження до Магдалинівського районного суду Дніпропетровської області.

Затвердити текст оголошення про продовження строку надання суддями згоди на відрядження до Магдалинівського районного суду Дніпропетровської області та оприлюднити його на вебсайті Вищої ради правосуддя.

17. Вища рада правосуддя вирішила розпочати процедуру відрядження суддів до Кам’янсько-Дніпровського районного суду Запорізької області.

Затвердити текст оголошення про початок процедури відрядження суддів  та оприлюднити його на вебсайті Вищої ради правосуддя.

18. Вища рада правосуддя ухвалила відкласти розгляд повідомлення Державної судової адміністрації України про необхідність відрядження суддів до Дніпровського районного суду міста Києва.

19. Вища рада правосуддя ухвалила відкласти розгляд повідомлення Державної судової адміністрації України про необхідність відрядження судді до Вугледарського міського суду Донецької області.

20. Вища рада правосуддя вирішила продовжити до 29 листопада 2021 року строк надання суддями згоди на відрядження до Лубенського міськрайонного суду Полтавської області.

Затвердити текст оголошення про продовження строку надання суддями згоди на відрядження до Лубенського міськрайонного суду Полтавської області  та оприлюднити його на вебсайті Вищої ради правосуддя.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

«Росія неодмінно відповість за жахливі злочини в Україні», – заступниця Держсекретаря США Узра...

Прочитайте повну статтю

Українці подали через Єдиний реєстр зброї вже майже 476 тисяч заяв на отримання різних видів до...

Прочитайте повну статтю

Олександр Корнієнко: Маємо вибудовувати механізми, щоб представники на місцях ставали більш спр...

Прочитайте повну статтю

Відбувся практичний семінар на тему: «Постзаконодавчий контроль як інструмент оцінки якості зак...

Прочитайте повну статтю

Відбулась презентація дослідження «Статус депутатів місцевих рад»

Прочитайте повну статтю

У Верховній Раді України зареєстровано проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких закон...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко зустрівся із Віце-Прем’єр-Міністром, Міністром внутрішніх справ Румунії Кетеліном...

Прочитайте повну статтю

«Підписано Угоду про співробітництво у галузі запобігання, обмеження та пом’якшення наслідків н...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь