Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 84 від 23 листопада 2021 року


Листопад 23
14:03 2021

У засіданні Вищої ради правосуддя взяли участь 16 членів Ради: О.Маловацький, Н.Краснощокова, О.Прудивус, Л.Швецова, О.Блажівська, С.Болотін, В.Говоруха, П.Гречківський, В.Грищук, Л.Іванова, В.Матвійчук, І.Плахтій, Т.Розваляєва, В.Саліхов, В.Суховий, С.Шелест.

1. Вища рада правосуддя вирішила  внести Президентові України подання про призначення НІКОЛЕНКО Дар’ї Миколаївни на посаду судді Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області.

2. Вища рада правосуддя вирішила  внести Президентові України подання про призначення ГРИНОВЕЦЬ Оксани Богданівни на посаду судді Козівського районного суду Тернопільської області.

3. Вища рада правосуддя вирішила відмовити у відрядженні судді Артемівського міськрайонного суду Донецької області ФЕНЯКА Олександра Романовича до Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська для здійснення правосуддя.

4. Вища рада правосуддя ухвалила відкласти розгляд матеріалів про звільнення СІМОНЕНКО Валентини Миколаївни з посади судді Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду у зв’язку з поданням заяви про відставку.

5. Вища рада правосуддя вирішила звільнити БОБРОВУ Ірину Олексіївну з посади судді Чернігівського апеляційного суду  у зв’язку з поданням заяви про відставку.

6. Вища рада правосуддя ухвалила відкласти розгляд матеріалів про звільнення ПРОШУТІ Ірини Дмитрівни з посади судді Червонозаводського районного суду міста Харкова на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

7. Розглянувши повідомлення судді Індустріального районного суду міста Дніпропетровська МАРЧЕНКО Наталії Юріївни про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя, Вища рада правосуддя вирішила звернути увагу Державного бюро розслідувань на те, що процесуальна діяльність органів досудового розслідування не може порушувати гарантії незалежності суддів відповідно до статей 126, 129 Конституції України та статті 48 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

8. Вища рада правосуддя вирішила затвердити висновки членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

Блажівської Оксани Євгенівни – за зверненням керівника Київської філії адвокатського об’єднання «Барісстерс» – адвоката Тананакіна О.В., який діє в інтересах судді Чернігівського окружного адміністративного суду ЛОБАНА Дмитра Вікторовича (вхідний № Т-5445/0/7-21 від 11 листопада 2021 року);

Говорухи Володимира Івановича – за повідомленням судді Миколаївського районного суду Миколаївської області ШАРОНОВОЇ Наталії Олександрівни (вхідний № 3794/0/6-21 від 9 листопада 2021 року).

9. Вища рада правосуддя вирішила погодити встановлення розміру премії за фактично відпрацьований час у листопаді 2021 року ПАРХАЦЬКІЙ Тетяні Миколаївні, керівнику секретаріату Вищої ради правосуддя; СЕРЬОГІНУ Олександру Юрійовичу, заступнику керівника секретаріату – начальнику відділу з питань запобігання і виявлення корупції секретаріату Вищої ради правосуддя.

10. Вища рада правосуддя вирішила нагородити нагрудним знаком «Відзнака Вищої ради правосуддя» КОВАЛЯ Василя Георгійовича – суддю Апеляційного суду Одеської області у відставці, за значний особистий внесок у діяльність і розвиток судової влади України, втілення принципів верховенства права та захисту прав, свобод, законних інтересів людини і громадянина та з нагоди 60-річчя від дня народження.

11. Вища рада правосуддя ухвалила повідомлення про необхідність розгляду питання щодо відрядження судді до Ананьївського районного суду Одеської області повернути до Державної судової адміністрації України.

12. Вища рада правосуддя вирішила розпочати процедуру відрядження судді до Ріпкинського районного суду Чернігівської області.

Затвердити текст оголошення про початок процедури відрядження судді та оприлюднити його на вебсайті Вищої ради правосуддя.

13. Вища рада правосуддя ухвалила повідомлення про необхідність розгляду питання щодо відрядження судді до Орджонікідзевського міського суду Дніпропетровської області повернути до Державної судової адміністрації України.

14. Вища рада правосуддя вирішила продовжити до 2 грудня 2021 року строк надання суддями згоди на відрядження до Дзержинського міського суду Донецької області.

Затвердити текст оголошення про продовження строку надання суддями згоди на відрядження до Дзержинського міського суду Донецької області та оприлюднити його на вебсайті Вищої ради правосуддя.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Суми: окупанти вдарили по будівлі геріатричного пансіонату – є загиблий та постраждалі

Прочитайте повну статтю

Інна Ящук: Проходження ВЛК має бути зручним і швидким для наших захисників і захисниць

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Португальської Республіки в Україні...

Прочитайте повну статтю

На Сумщині судитимуть 4 учасників організованої групи та їх пособницю, які ошукували військовос...

Прочитайте повну статтю

Рухаємось до членства у ЄС: як представникам громадянського суспільства долучитись до переговор...

Прочитайте повну статтю

Результати двосторонньої зустрічі України та Європейської Комісії з питань скринінгу Розділу 23...

Прочитайте повну статтю

МВС безбар’єрність: як людям із порушенням слуху та мовлення замовити послугу через сервіс «Єди...

Прочитайте повну статтю

Програма розвитку ООН тривалий час є надійним партнером МВС України, – Катерина Павліченко

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь