Сенсація

Розбудова мережі розвиткових проектів, що створюють додану вартість, сприятиме економічному зростанню регіонів, — Олексій Чернишов


Листопад 19
19:02 2021

Розбудова мережі розвиткових проектів, що створюють додану вартість, сприятиме економічному зростанню регіонів. Про це Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов заявив під час поїздки на підприємство «Kronospan Rivne», що є одним із найбільших в країні виробників матеріалу для виробництва меблів.

«Досвід цього підприємства – приклад залучення іноземних інвестицій, ефективної співпраці з донорськими організаціями та державними установами. Тут створено двісті робочих місць із конкурентоспроможними заробітними платами. Залучено близько 200 млн євро іноземних інвестицій», – наголосив Олексій Чернишов.

Зазначимо, компанія вже реалізувала два інвестиційні проекти у Волинській області вартістю 200 мільйонів євро. Розбудова подібних підприємств дає перспективи для розвитку меблевого кластера через залучення міжнародних та українських виробників.

«Підтримка інвестиційного клімату в регіонах, а також налагодження економічного партнерства з успішними підприємствами – пріоритет для Уряду. Завдання Мінрегіону, зокрема, забезпечити мультиплікацію подібних підприємств та підтримати створення нових форматів, таких як кластери», – підкреслив Міністр.

Під час поїздки до Рівненської області очільник Мінрегіону також перевірив стан реалізації проектів в межах Програми Президента «Велике будівництво». Зокрема, проінспектував зведення нового дитсадка у місті Рівному, що розрахований на 210 місць, а також стан реконструкції стадіону «Авангард». На об’єкті вже закладено фундамент східної та західної трибун, несучих стін та колон східної трибуни. Влаштовано дренаж та підігрів поля, виконані роботи з поливу поля та засіяно газон.

«Історія з оновленням стадіону «Авангард» триває вже десятки років, проте завдяки Програмі Президента «Велике будівництво» вдалося активізувати процес. Впевнений, після реконструкції цей об’єкт стане новим магнітом на спортивній мапі України. Стадіон розраховано на 13 тисяч глядацьких місць», — підкреслив Олексій Чернишов.

Цьогоріч у межах Програми на Рівненщині реалізується 12 проектів соціальної сфери. Серед них — стадіони, школи, дитячі садочки. Вже завершено реконструкцію обласної наукової бібліотеки та будівництво пожежного депо.

Нагадаємо, сьогодні Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов перебуває з робочою поїздкою на Рівненщині. Під час наради в ОДА Міністр закликав керівництво області посилити інформаційну кампанію щодо необхідності вакцинації від COVID-19.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Рухаємось до членства у ЄС: як представникам громадянського суспільства долучитись до переговор...

Прочитайте повну статтю

Результати двосторонньої зустрічі України та Європейської Комісії з питань скринінгу Розділу 23...

Прочитайте повну статтю

МВС безбар’єрність: як людям із порушенням слуху та мовлення замовити послугу через сервіс «Єди...

Прочитайте повну статтю

Програма розвитку ООН тривалий час є надійним партнером МВС України, – Катерина Павліченко

Прочитайте повну статтю

Курсант ОДУВС – чемпіон світу з таїландського боксу серед молоді

Прочитайте повну статтю

До 20% вдалося збільшити врожайність с/г культур полтавській організації водокористувачів завдя...

Прочитайте повну статтю

Водойми України під пильним наглядом рибоохоронців

Прочитайте повну статтю

Про зміни вимог до перевезення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь