Сенсація

Розпочалась стратегічна сесія програми особистісного та професійного розвитку молоді «Державотворець»


Грудень 08
17:02 2021

У Києві розпочалась дводенна стратегічна сесія програми особистісного та професійного розвитку молоді «Державотворець».

У Всеукраїнському молодіжному центрі зібралися випускники програми попередніх років, представники Кабінету Міністрів України, Мінмолодьспорту, Офісу реформ та програми «Мріємо та діємо».

Привітав учасників з початком стратегічної сесії Державний секретар Кабінету Міністрів України Олександр Ярема. 

«Програма «Державотворець» є одним із якісних інструментів інформування та надання практичних навичок молоді щодо роботи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Розвиток такої програми є дуже важливим для Уряду, оскільки наразі держава як один із пріоритетних напрямів має реформування державної служби, що посприяє залученню молоді на державну службу», - зазначив Олександр Ярема і побажав продуктивної роботи над плануванням нового підходу до реалізації програми на національному рівні. 

«Надзвичайно приємно бачити вас тут сьогодні, шановні учасники. Ураховуючи ситуацію з поширенням COVID-19, програма вже 2 роки поспіль не проводилася на національному рівні, але попри це державотворці й досі не перестають радувати нас своїми досягненнями. Разом з вами програма зростатиме», - сказала Марина Попатенко, заступниця Міністра молоді та спорту.

З вітальним словом звернулася заступниця директора програми «Мріємо та діємо» Юлія Ткачук. Вона зазначила, що має велике значення сьогоднішня зустріч усіх стейкхолдерів, які спланують етапи проведення програми у 2022 році та сформулюють ідеї щодо інституалізації програми.

Нагадаємо, що програма «Державотворець» ініційована Міністерством молоді та спорту України у 2018 році спільно з партнерськими організаціями. Вона стартувала як програма стажування молоді в центральних органах державної влади. У 2019 році «Державотворець» розвинувся у масштабну національну програму. Було реалізовано регіональний етап програми у партнерстві з місцевими органами влади та національний етап. Загалом випускниками програми стали понад 550 молодих людей з різних областей країни, які пройшли стажування в 20 ЦОВВ, 40 місцевих органах виконавчої влади та місцевого самоврядування, 20 міжнародних інституціях, 28 засобах масової інформації, 38 бізнес-компаніях, 70 громадських об’єднаннях. У 2022 році програмі виповниться 5 років.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Україна та ЄС розвивають співпрацю в галузі критичної сировини 

Прочитайте повну статтю

Українські рятувальники встановили нові світові рекорди

Прочитайте повну статтю

Вибухотехніки поліції знешкодили бойову частину ворожої крилатої ракети, яка не здетонувала (Ві...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко взяв участь у засіданні РНБО під головуванням Президента України

Прочитайте повну статтю

ДПСУ та НГУ отримали військові медичні автобуси від НАТО

Прочитайте повну статтю

«Техніка, що рятує»: Водою або піною? Автомобіль повітряно-пінного гасіння АППГ-6/5-60

Прочитайте повну статтю

Принципи меморіалізації російсько-української війни обговорили на круглому столі в Укрінформі

Прочитайте повну статтю

На Дністровському водосховищі стартує Кубок України з ловлі хижої риби

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь