Стартував курс HELP з прав людини та МГП


Вересень 23
12:06 2024

Сьогодні, 23 вересня, стартував курс Програми Ради Європи HELP «Міжнародне гуманітарне право та права людини». Партнером запуску проекту виступила Вища школа адвокатури.

Курс складається з 13 модулів, що розкривають права людини під час війни та практичні нюанси застосування міжнародного публічного права, яке покликаного захищати базові цінності людства. Учасниками є судді, прокурори та адвокати.

Однією із чотирьох тьюторів курсу стала членкиня Ради Комітету Національної асоціації адвокатів України з питань кримінального права та процесу, лекторка Вищої школи адвокатури д.ю.н Ірина Гловюк.

Заступник голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій привітав учасників заходу та висловив переконання, що участь такої професійної та досвідченої людини як пані Ірина зробить подачу матеріалу цікавою та корисною. «Я пишаюся тим, що Вища школа адвокатури бере участь у розвитку курсів HELP в Україні та виступає партнером у сьогоднішньому заході, - зазначив В.Гвоздій. - Ми розуміємо важливість залучення адвокатів до таких навчальних процесів, адже це унікальна можливість отримати важливі сьогодні знання. Ці знання дозволять юристам не лише бути в курсі міжнародних стандартів, а й ефективно впроваджувати їх у своїй практиці. Ми маємо бути готовими до викликів, що стоять перед нами, і цей курс — один із важливих інструментів для посилення можливостей».

Також він наголосив, що адвокатура, виконуючи конституційну функцію забезпечення професійної правничої допомоги, приділяє дуже пильну увагу питанню підвищення професійного рівня адвокатів.

Програма Ради Європи з освіти в галузі прав людини для юристів HELP підтримує держави-учасниці Ради Європи у впровадженні європейських стандартів прав людини на національному рівні.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь