Тарас Висоцький провів засідання агрохімічного штабу


Грудень 13
16:05 2021

Сьогодні, 13 грудня, під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького відбулося засідання робочої групи з оперативного вирішення питань агрохімічного сектору. 

Участь у заході взяли представники Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України та представники профільних асоціації.

Важливим питанням стало обговорення термінів розробки та впровадження електронної системи проходження реєстрації пестицидів при Міндовкіллі.  Заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Шахматенко зазначив, що наразі проводиться комплексна робота з цифровізації послуг державної реєстрації пестицидів та агрохімікатів.

Крім того, учасники заходу обговорили проєкт Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення законодавства про захист рослин», № 4601 від 16 січня 2021 року. Було зазначено, що даний документ є ефективним інструментом, оскільки посилює відповідальність осіб за порушення законодавства у сфері захисту рослин, а саме шляхом збільшення розмірів штрафів та строків позбавлення волі з урахуванням ступеню та характеру суспільної небезпеки та наслідків таких порушень. Учасники робочої групи домовилися продовжити роботу по обговоренню та внесення пропозицій до законопроєкту.

Також, було розглянуто питання проєкту Національного класифікатора відходів. Представник Міндовкілля  зазначив, що до міністерства надійшли 2 зауваження від Українського науково-дослідного інституту олій та жирів НААН та асоціації «Укроліяпром». Пропозиції будуть опрацьовані та враховані в роботі при доопрацюванні проєкту.

Серед іншого обговорено питання проведення чергового засідання Науково-експертної ради після затвердження 5-го протоколу держсанепідекспертизи до кінця 2021 року.  

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Окупанти обстріляли Херсон та населені пункти

Прочитайте повну статтю

4 світові рекорди виборола команда ДСНС України на чемпіонаті світу Firefighter Challenge

Прочитайте повну статтю

27 жовтня - День української писемності та мови

Прочитайте повну статтю

росіяни вбили двох жителів Донеччини, поранень зазнали 9 цивільних і 4 поліцейських

Прочитайте повну статтю

«Українська – мова вільних людей!»: до Дня української писемності та мови УІНП презентує новий...

Прочитайте повну статтю

FATF підтвердила призупинення членства росії, але не внесла її до чорного списку

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко: “Зустрівся на Донеччині із командуванням бригади «АЗОВ» та її бійцями”

Прочитайте повну статтю

«Коли працюєш на місці обстрілу, страху немає, він приходить потім», – заступниця начальника по...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь