Тернопільщина: про шляхи покращення стану охорони праці та попередження виробничого травматизму у сільському господарстві обговорено на онлайн семінарі з аграріями області 


Листопад 12
10:00 2021

Під головуванням начальника Управління Держпраці Віталія Мариновського відбувся семінар на платформі Zoom з керівниками та представниками трудових колективів підприємств агропромислової галузі Тернопільщини на тему: «Охорона праці в сільському господарстві».   

Участь у заході також взяв представник Департаменту агропромислового розвитку Тернопільської облдержадміністрації та керівники структурних підрозділів Управління Держпраці.

Під час семінару посадові особи Управління Держпраці проаналізували стан виробничого травматизму у сільському господарстві за 10 місяців 2021 року на Тернопільщині, наголосили учасникам заходу на важливості створення безпечних та здорових умов праці та попередженню нещасних випадків і професійних захворювань в агропромисловому секторі.

Учасників заходу також поінформовано, що одним з дієвих механізмів моніторингу умов праці та здоров’я працівників є виконання наказу МОЗ України від 21.05.2007 №246 «Про порядок організації медичних оглядів працівників певних категорій», на підставі якого проводяться трудові медичні огляди працівників.

Окрім того, акцентовано увагу присутніх на необхідності отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки. Наголошено керівникам та представникам агропідприємств на необхідності вжиття таких заходів для забезпечення належного стану охорони праці:

На завершення учасники заходу прийняли спільне рішення про проведення щомісяця онлайн семінарів з метою покращення стану роботи у сфері охорони праці та попередження нещасних випадків і професійних захворювань в агропромисловій сфері.

Довідково:

На Тернопільщині за 10 місяців 2021 року на сільськогосподарських підприємствах травмовано 8 працівників, двоє  – загинуло, серед них: трактористи-машиністи, водії, підсобні робітники. 

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь