Триває робота щодо створення підрозділів місцевої пожежної охорони та розвитку добровольчого руху в Україні


Грудень 21
18:16 2021

В Україні активно впроваджуються кращі європейські практики щодо розвитку місцевої пожежної охорони. Так, на території громад створюються добровільні пожежні формування, які за потреби залучаються до ліквідації різного роду надзвичайних подій, а також беруть активну участь у питанні навчання населення правилам безпеки життєдіяльності.

Так, 21 грудня відбулася робоча зустріч керівництва Миргородського районного управління ГУ ДСНС України у Полтавській області із головою Миргородської міської ради, у ході якої учасники обговорили питання щодо розбудови системи цивільного захисту та створення місцевої пожежної охорони в громаді. Подібна зустріч відбулася і у Великосорочинській громаді, де вирішувалося питання щодо створення Центру безпеки.

Водночас, добровольці активно залучаються і до профілактичної роботи, спрямованої на зменшення кількості постраждалих від надзвичайних подій.

Зокрема, 21 грудня рятувальники Золочівського районного управління ГУ ДСНС України у Львівській області спільно з працівниками місцевої пожежної охорони с. Бортків провели відпрацювання  в с. Бортків, с. Андріївка та с. Скнилів Золочівського району. У ході інформаційно-роз’яснювальної роботи фахівці ДСНС перевірили домоволодіння на дотримання правил пожежної безпеки та надали їх власникам рекомендації щодо усунення наявних недоліків. Також під час проведення профілактичної роботи з громадянами проведені інструктажі щодо дій у разі виникнення пожеж, надзвичайних ситуацій та нагадали правила використання піротехнічних виробів та про небезпеку тонкої криги.

У свою чергу, 20 грудня до учнів загальноосвітньої школи, що в с. Іванківці Кам’янець-Подільського району завітав доброволець пожежно-рятувальної служби Хмельниччини. Вогнеборець розповів дітям яких правил слід дотримуватися, аби зимові свята пройшли безпечно.

Загалом, така робота проводиться в усіх регіонах країни.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь