Триває всеукраїнське роуд-шоу “Українська техніка для громад” - Комітет економічного розвитку


Липень 05
15:00 2024

«Стійкість держави починається з економіки, - зазначає заступник Голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський.

Сильну сучасну економіку без машинобудування не побудуєш. Адже кожне робоче місце на виробництві в Україні колісного транспорту дає 8 робочих місць прямим суміжникам і до 20 робочих місць – субпідрядникам. Це те, на чому тримається будь-яка розвинена держава.»

Днями у Київській обласній військовій адміністрації в рамках всеукраїнського роуд-шоу “Українська техніка для громад” громадам Київської області було представлено каталог українських виробників техніки.

«Моя ініціатива «Українська техніка для громад» у багатьох сьогодні викликає скепсис, - говорить парламентар. Мало хто вірить, що вдасться без вимог і примусу переконати міських та селищних голів відмовитись від любові до іноземної техніки - часто дорожчої й гіршої за якістю. 40% проникнення імпорту в публічні закупівлі - найгірший у Європі показник, що позбавляє українців робочих місць.

Ми будемо розповідати головам громад та закупівельникам, що пріоритет локальних виробників – це нормальна європейська практика. Українське законодавство про локалізацію дає для цього всі підстави. Треба лише патріотична позиція керівників громад і розуміння, що коли купуєш українське - сприяєш наповненню місцевих та державного бюджетів, купуєш іноземне - допомагаєш іншим державам, деякі з яких є союзниками нашого ворога. Під час війни на це також треба звертати увагу.

А ще війна продемонструвала безглуздість купівлі іноземної техніки через проблеми з сервісом. Іноземні спеціалісти не їдуть в Україну обслуговувати свою техніку, бо страшно. Також через проблеми на кордоні складно завезти необхідні запчастини. А український виробник - завжди поруч. Українські виробники здатні забезпечити всі потреби українських громад в громадському транспорту, комунальній і спеціальній техніці. Багатьох з них можна знайти в каталозі «Українська техніка для громад».

Незабаром подібні заходи в рамках роуд-шоу «Українська техніка для громад» відбудуться у Черкаській, Дніпропетровській, Полтавській та інших областях.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Виконання рішень суду про вчинення відповідних дій щодо виплати грошового забезпечення та компе...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко вшанував памʼять героїв, що зупинили ворога на підступах до Золочева

Прочитайте повну статтю

Двоє вбитих і четверо поранених цивільних: поліцейські задокументували наслідки атак рф на Доне...

Прочитайте повну статтю

На Миколаївщині ворог повторно обстріляв рятувальників, які гасили пожежу

Прочитайте повну статтю

Володимир Зеленський: "Російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну"

Прочитайте повну статтю

Об'єднуємо зусилля для розвитку рибної галузі

Прочитайте повну статтю

Обшук: гарантії пов’язані з адвокатською діяльністю, а не з особою

Прочитайте повну статтю

60 справ щодо війни, за якими радимо стежити цього тижня

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь