У Держрибагентстві обговорили врегулювання норм законодавства у сфері рибного господарства


Квітень 25
18:20 2024

24 квітня 2024 року за участі керівництва Мінагрополітики, Держрибагентства, представників Офісу ефективного регулювання BRDO та Громадської ради при Держрибагентстві відбулась нарада щодо врегулювання норм законодавства у сфері рибного господарства.

Під час заходу обговорено напрацювання ефективного механізму врегулювання питань діяльності спеціальних товарних рибних господарств та особливості проекту Закону України № 8119 «Про залучення інвестицій у розвиток галузі рибного господарства».

Так, законопроектом № 8119 пропонується створити нові правові та організаційні засади залучення інвестицій у розвиток галузі рибного господарства України для аквакультури і щодо рибогосподарської експлуатації водних об’єктів у спеціальних товарних рибних господарствах, що базуватимуться на аукціонах, та гарантуватимуть стале і невиснажливе використання водних біоресурсів, принципи збереження навколишнього природного середовища, підвищення продуктивності водних об’єктів.

Реалізація проекту документу сприятиме відкритості, публічності і прозорості у галузі рибного господарства, спрощенню існуючих процесів оренди водних об’єктів (їх частин), запровадженню механізму рівного доступу до ресурсів.

У ході наради стейкхолдери ринку підкреслили важливість упорядкування права користування рибогосподарськими водними об’єктами для цілей спеціальних товарних рибних господарств.

Водночас представники громадськості надали свої пропозиції щодо удосконалення профільного законодавства з метою захисту та розвитку національного бізнесу.

За результатами конструктивного діалогу вирішено продовжувати спільну роботу над подальшим удосконаленням нормативно-правової бази галузі для пришвидшення започаткованих реформ у рибному господарстві.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь