У ДМС України розпочала роботу комунікаційна платформа для обговорення міграційних питань


Листопад 12
17:01 2021

Сьогодні, 12 жовтня, відбулася перша зустріч в рамках комунікаційної платформи, ініційованої Міграційною службою для налагодження діалогу з представниками міжнародних, громадських та правозахисних організацій, що опікуються міграційними питаннями.

"Наша комунікаційна платформа має на меті, передусім, підвищення рівня обізнаності з міграційних питань не лише представників правозахисних організацій, а й пересічних громадян, які з певних причин звертаються до Міграційної служби. Ініціювавши цю платформу, ми хочемо висловити нашу готовність та відкритість до конструктивного діалогу з представниками громадянського суспільства – щоб допомогти їм краще зрозуміти міграційну сферу та сприяти у вирішенні їх проблем, але виключно у законній площині" – зазначила Голова ДМС Наталія Науменко.

У першому раунді платформи учасники в онлайн-режимі обговорили питання законного перебування в Україні громадян Республіки Білорусь та проблеми, які виникають у зв’язку з отриманням ними належних статусів та документів. Цю тему було обрано, як найчастіше згадувану у запитах акредитованих учасників.

Саме тому в зустрічі взяли участь працівники Департаменту у справах іноземців та осіб без громадянства ДМС України. Також у якості спостерігачів до платформи долучилися представники Громадської ради при ДМС України, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні та Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні.

Модерувала зустріч адвокат Ксенія Проконова, яка раніше вже комунікувала з працівниками ДМС України на теми, що стосувалися законного перебування громадян Республіки Білорусь на території України.

Передбачається, що зустрічі в рамках комунікаційної платформи ДМС відбуватимуться з періодичністю у 3-4 тижні. Їх тематика щоразу буде змінюватися, але у першу чергу будуть враховуватися саме ті питання та ситуації, які учасники платформи вказували у своїх запитах, як пріоритетні для обговорення.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь