Сенсація

У Комітеті з питань економічного розвитку обговорили цінову ситуацію на ринку соняшникової олії в Україні


Листопад 16
16:00 2021

15 листопада у Комітеті з питань економічного розвиткувідбувся круглий стіл на тему: "Цінова ситуація на ринку соняшникової оліїв Україні" під головуванням голови підкомітету з питань регуляторноїполітики Ганни Лічман.

В обговоренні взяли участь: члени Комітету з питаньекономічного розвитку, представники Уряду, Міністерства економіки, Міністерствааграрної політики та продовольства, Антимонопольного комітету України, Державноїслужби статистики, Державного агентства резерву України, Асоціації рітейлерівУкраїни, Асоціації " Укроліяпром" та інші.

Під час засідання його учасники обговорили питання, середяких: наявна статистична інформація, цінова політика на ринку, ціна на світовихринках, інтервенції держави на ринок, структура собівартості виробництва, станконкурентного середовища на ринку.

Під час круглого столу також обговорювалась державнапідтримка аграріїв, виробників та інвестиції в модернізацію виробництва.

Підсумовуючи результати засідання, Ганна Лічманзазначила: «На жаль, ринок не зміг врегулювати ціну. Сьогодні ми отрималибагато підтверджень того, що і держава не змогла врегулювати вартість цьоговажливого товару».

Для виправлення цієї ситуації, вона запропонувала додатисоняшникову олію, як один із базових продуктів харчування для українців, допереліку соціально значущих товарів, який зафіксований Постановою КабінетуМіністрів «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотнусоціальну значущість, товари протиепідемічного призначення», № 341та підпадає під державне цінове регулювання.

Народний депутат зауважила, що колеги мають попрацюватинад цією проблематикою, щоб держава змогла втрутитися в регулювання вартостісировини, забезпечивши українцям соняшникову олію за ціною, яка співставна зїхнім рівнем життя.

«Соняшник росте та переробляється в Україні, аукраїнці сплачують за олію більше, ніж у Франції. Ця ситуація потребує втручаннядержави з урахуванням того, що ми сьогодні почули», - наголосила Ганна Лічман,додавши, що Комітет і надалі триматиме на контролі питання цін на ринкусоняшникової олії в Україні.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Рухаємось до членства у ЄС: як представникам громадянського суспільства долучитись до переговор...

Прочитайте повну статтю

Результати двосторонньої зустрічі України та Європейської Комісії з питань скринінгу Розділу 23...

Прочитайте повну статтю

МВС безбар’єрність: як людям із порушенням слуху та мовлення замовити послугу через сервіс «Єди...

Прочитайте повну статтю

Програма розвитку ООН тривалий час є надійним партнером МВС України, – Катерина Павліченко

Прочитайте повну статтю

Курсант ОДУВС – чемпіон світу з таїландського боксу серед молоді

Прочитайте повну статтю

До 20% вдалося збільшити врожайність с/г культур полтавській організації водокористувачів завдя...

Прочитайте повну статтю

Водойми України під пильним наглядом рибоохоронців

Прочитайте повну статтю

Про зміни вимог до перевезення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь