Сенсація

У Комітеті з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування розглянули план роботи Національної служби здоров’я України на 2022 рік


Листопад 25
12:02 2021

На засіданні Комітету з питань здоров’я нації,медичної допомоги та медичного страхування, яке відбулося 24 листопада у режимівідеоконференції, розглянули основні плани та стратегічні напрями діяльності Національноїслужби здоров’я України на 2022 рік.

Як повідомила Голова Національної служби здоров’яНаталія Гусак, призначена на цю посаду 17 листопада 2021 року, згідно з результатамирозгляду в першому читанні Державного бюджету на 2022 рік, обсяг фінансуванняПрограми медичних гарантій у наступному році збільшиться на 34 мільярди гривень.

«Це дасть можливість НСЗУ, як стратегічномузакупівельнику медичних послуг в Україні, спільно з Урядом збільшити тарифи наосновні медичні послуги, які будуть закуповуватися в 2022 році, і покращитиякість та доступність медичної допомоги», - сказала Наталія Гусак.

За словами очільника НСЗУ, зараз докладається максимальнихзусиль для того, щоб законтрактувати заклади, які надаватимуть медичну допомогув 2022 році за Програмою медичних гарантій, вже з січня наступного року. «На 15січня ми плануємо мати 80% всіх надавачів послуг, законтрактовних за Програмоюмедичних гарантій наступного року», - сказала вона.

Голова Національної служби здоров’я поінформувала проплановане збільшення тарифів на надання медичних послуг первинної медичноїдопомоги і введення додаткових індикаторів якості виконання договорів.

Планується, що тарифи на екстрену медичну допомогу наступногороку зростуть з 235 до 270 гривень і, згідно з розрахунками, таке фінансуваннязадовільнить основні потреби центрів екстреної медичної допомоги для наданняякісної медичної допомоги в екстрених випадках.

Зростання тарифів на спеціалізовану тависокоспеціалізовану медичну допомогу становитиме від 6 до 59%. Суттєвозбільшиться фінансування таких пріоритетних послуг як надання допомоги при інсульті,інфаркті, пологах та в неонатології.

Наталія Гусак також зауважила, що поступово будуть підвищуватисяі вимоги до надавачів медичної допомоги.

Окрім того, планується значне збільшення тарифів в онкології(на хіміотерапію з 25,5 тис. до 36,9 тис. грн, променеву терапію з 36,5 тис до74,7 тис. грн) і на попередження онкологічних захворювань. Зростуть тарифи і нанадання допомоги хворим на туберкульоз і ВІЛ/СНІД.

Що стосується реагування на COVID-19, то, за словамиНаталії Гусак, НСЗУ зараз укладає додаткові угоди з усіма госпітальними базами,які надають стаціонарну медичну допомогу хворим на ковід, і процесконтрактування має завершитись до 15 грудня.

На наступний рік збільшується вартість тарифу заповністю вакциновану особу до 119 грн. Тариф на надання стаціонарної допомогихворим на COVID-19 на 2022 рік встановлюється із розрахунку 1,054 млн грн намісяць на один заклад. Оплата буде здійснюватись за фактично пролікованийвипадок за терапевтичним пакетом.

У наступному році також планується розширювати наданняпослуг за програмою «Доступні ліки».

Окрім того, продовжиться робота над використаннямелектронних інструментів в системі охорони здоров'я. «У 2022 році ми можеморозраховувати на перші електронні рецепти на антибіотики і наркотичні засоби»,- сказала Наталія Гусак.

Вона також розповіла про плани реорганізації НСЗУ зметою більш ефективного виконання своїх обов’язків.

Голова НСЗУ відповіла на запитання народних депутатів,які зокрема, стосувались забезпечення підвищення зарплат медичним працівникам унаступному році.

Комітет взяв до відома інформацію, надану очільникомНаціональної служби здоров’я.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Україна залишається відданою зміцненню верховенства права й посиленню боротьби з корупцією: Оль...

Прочитайте повну статтю

Володимир Зеленський: «95 наших людей знову вдома»

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко: Повернули з полону 42 співробітників системи Міністерства внутрішніх справ

Прочитайте повну статтю

Сумщина: ворог атакував підрозділ ДСНС – 5 рятувальників поранено

Прочитайте повну статтю

У МВС відбулася міжвідомча нарада з питань реалізації Стратегії боротьби з організованою злочин...

Прочитайте повну статтю

Українські спортсмени посіли друге місце на чемпіонаті Світу з бойових мистецтв комбат самозахи...

Прочитайте повну статтю

У вересні на ринку небанківських фінансових послуг з’явився один новий гравець, 21 небанківська...

Прочитайте повну статтю

Україна та Італія планують поглибити співпрацю у сфері оборонно-промислового комплексу

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь