У Луцьку відбулася зустріч національних координаторів країн Люблінського трикутника


Грудень 12
10:04 2021

11 грудня у замку Любарта (м. Луцьк) відбулася чергова зустріч національних координаторів Люблінського трикутника на рівні заступників міністрів закордонних справ України, Республіки Польща та Литовської Республіки.

Микола Точицький, Марцін Пшидач та Мантас Адомєнас детально обговорили безпекову ситуацію в регіоні на тлі міграційної кризи на кордонах ЄС з Білоруссю та військовою ескалацією з боку РФ поблизу державного кордону і на тимчасово окупованих територіях України.

Дипломати наголосили на готовності до подальшої координації дій - у співпраці з ЄС і НАТО - задля ефективної протидії гібридним загрозам і унеможливлення нової хвилі агресії Росії проти України.

Заступники міністрів закордонних справ відзначили важливість Люблінського трикутника в контексті регіональної безпеки та підкреслили зростання рівня міжвідомчої взаємодії. Знаковою стала онлайн-зустріч президентів України, Польщі і Литви 2 грудня, за підсумками якої було ухвалено Спільну заяву.

Сторони обговорили графік майбутніх контактів, підписали План спільних дій з протидії дезінформації на 2022-2023 роки та домовились про подальші кроки з реалізації Дорожньої карти співробітництва в рамках Люблінського трикутника.

Зустріч національних координаторів підтвердила готовність сторін до поглиблення стратегічного партнерства, їхні спільні підходи до забезпечення регіональної безпеки, затребуваність і перспективність Люблінського трикутника для реагування на актуальні виклики і загрози.

Довідково:

Попередня зустріч національних координаторів Люблінського трикутника відбулася в онлайн-форматі 17 листопада 2021 року.

План спільних дій з протидії дезінформації країнами-учасницями Люблінського трикутника на 2022-2023 роки передбачає підготовку регулярних спільних доповідей про виклики та загрози в інформаційній сфері, розробку механізму спільного реагування на російські дестабілізаційні кампанії, обмін досвідом та посилення інституційних спроможностей з протидії гібридним загрозам.

2 грудня 2021 року Президенти Володимир Зеленський, Анджей Дуда та Гітанас Наусєда провели онлайн-зустріч глав держав Люблінського трикутника та ухвалили Спільну заяву з нагоди 30-ї річниці визнання відновлення незалежності України Республікою Польща і Литовською Республікою.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Якісні рибні корми – важливий фактор успішного розвитку української аквакультури

Прочитайте повну статтю

«Росія неодмінно відповість за жахливі злочини в Україні», – заступниця Держсекретаря США Узра...

Прочитайте повну статтю

Українці подали через Єдиний реєстр зброї вже майже 476 тисяч заяв на отримання різних видів до...

Прочитайте повну статтю

Олександр Корнієнко: Маємо вибудовувати механізми, щоб представники на місцях ставали більш спр...

Прочитайте повну статтю

Відбувся практичний семінар на тему: «Постзаконодавчий контроль як інструмент оцінки якості зак...

Прочитайте повну статтю

Відбулась презентація дослідження «Статус депутатів місцевих рад»

Прочитайте повну статтю

У Верховній Раді України зареєстровано проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких закон...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко зустрівся із Віце-Прем’єр-Міністром, Міністром внутрішніх справ Румунії Кетеліном...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь