У Львові презентували проєкт міжвідомчої програми з протидії торгівлі людьми


Грудень 22
16:14 2021

Сьогодні у Львівському державному університеті внутрішніх справ розпочався пілотний етап розробки міжвідомчої програми з протидії торгівлі людьми. Проєкт покликаний об'єднати правоохоронців, науковців, освітян, представників соціальних служб та міжнародних експертів задля подолання проблеми сучасного рабства.

 Міжвідомчу програму заплановано розробити у рамках договору про співпрацю, укладеного між університетом, Департаментом міграційної поліції Національної поліції України та Департаментом соціального захисту населення Львівської обласної державної адміністрації. Реалізація цього проєкту відбуватиметься у декілька етапів.

  «Метою цієї робочої зустрічі є обговорення проєкту програми, яку було розроблено задля формування обґрунтованого наукового підходу щодо запобігання та протидії торгівлі людьми. Сподіваюся, що завдяки плідній співпраці усіх учасників ця програма буде успішно реалізована і нам вдасться створити якісний інтелектуальний продукт. Адже усі ми прагнемо досягнути єдиного результату – убезпечити громадян України від різних форм сучасного рабства», - підкреслив ректор Львівського державного університету внутрішніх справ, професор Роман Благута.  Із привітальним словом до учасників зустрічі також звернувся начальник відділу організаційно-аналітичної роботи Департаменту міграційної поліції Геннадій Лебедюк. «Такі зустрічі допомагають усебічно розглянути проблемні питання та знайти шляхи їх вирішення, - відзначив він. - Боротьба з торгівлею людьми є одним із найважливіших завдань усіх підрозділів міграційної поліції. До основних аспектів якісного виконання цього завдання належить професійна підготовка поліцейських у цій сфері. Тому ми повністю підтримуємо ініціативу Львівського державного університету внутрішніх справ та готові долучитися до обговорення розробленої програми».

  Начальниця управління з питань сімейної політики та співпраці з громадськими середовищами Департаменту соціального захисту населення ЛОДА Уляна Дорош також звернулася до учасників заходу. «З 2012 року на Львівщині 41 особа отримала статус постраждалої від торгівлі людьми. У такі ситуації здебільшого потрапляють чоловіки, які, як правило, стають жертвами трудової експлуатації. Тому впровадження міжвідомчої програми з протидії торгівлі людьми є дуже важливим та актуальним. Адже жертвою сучасного рабства може стати кожен, незалежно від віку, статі чи соціального становища», - зазначила Уляна Дорош.  Проєкт міжвідомчої програми презентувала Лариса Данильчук, старший науковий співробітник Науково-дослідної лабораторії з проблем протидії торгівлі людьми Львівського державного університету внутрішніх справ, керівниця науково-дослідної лабораторії «Креативної педагогіки та зв'язків із громадськістю».  «Програма передбачає взаємодію усіх зацікавлених структур для вирішення проблеми торгівлі людьми та нових викликів у цій сфері. Йдеться також про підвищення кваліфікації фахівців міграційної поліції та якісну професійну підготовку курсантів Львівського державного університету внутрішніх справ у цій сфері», - розповіла Лариса Данильчук.

Вона також повідомила, що реалізація проєкту проходитиме у декілька етапів, а сьогоднішня зустріч є першим кроком у цьому напрямку.  «Учасники робочої групи провели аналіз законодавчих, нормативних актів, міжнародного досвіду у сфері протидії торгівлі людьми. Ми спробували узагальнити ці напрацювання та окреслити перспективи на майбутнє. Залучення експертів до обговорення програми допоможе визначити перспективні форми взаємодії та ймовірні виклики», - наголосила Лариса Данильчук.  

  Активними учасниками обговорення проєкту міжвідомчої програми стали представники міграційної поліції, кіберполіції, прикордонної та міграційної служб, науково-педагогічні працівники Львівського державного університету внутрішніх справ. Експертами програми виступили представники Міністерства соціальної політики України та Департаменту міграційної поліції, науковці з різних закладів вищої освіти, а також міжнародні партнери - фахівці Регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу у Львові. Наступний етап проєкту відбудеться вже на початку наступного року та передбачає проведення низки лекцій на тему протидії торгівлі людьми та міжнародного досвіду у цій сфері.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Правильне використання терморегуляторів в громадських місцях

Прочитайте повну статтю

Запоріжжя: до 22 зросла кількість постраждалих внаслідок обстрілу

Прочитайте повну статтю

Харківщина. Троє поліцейських дістали поранення внаслідок обстрілу росіянами

Прочитайте повну статтю

Поліцейський офіцер громади отримав поранення під час авіаудару рф на Донеччині

Прочитайте повну статтю

В екосистемах 7 областей України триває ліквідація 18 масштабних пожеж

Прочитайте повну статтю

Держрибагентство та громадськість об’єднали зусилля у боротьбі зі сміттєвим забрудненням водойм

Прочитайте повну статтю

Посібник з проєктування енергоефективних дошкільних закладів освіти викладено у відкритий досту...

Прочитайте повну статтю

Держенергоефективності та Австрійське енергетичне агентство зміцнюють співпрацю для прискорення...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь