У прифронтових селах поблизу Маріуполя почали працювати поліцейські офіцери громади


Листопад 13
12:01 2021

Відтепер у Чермалику, Бердянському, Сопиному, Лебединському, Павлополі та інших населених пунктах на лінії зіткнення забезпечено постійну присутність поліції. Безпеку 18 тисяч жителів у 18 населених пунктах Сартанської громади сьогодні оберігають четверо поліцейських офіцерів  громади.

Майже всі села Сартанської ТГ розташовані на межі з окупованою територією. Обстріли з боку бойовиків, руйнування, заміновані ділянки  –   попри ці «рани», тут живуть і працюють люди. Один з них – Георгій Куркчи. У 2013 році був фермером і займався сільським господарством, але війна змінила його життя.

«Коли трапилася війна, я зрозумів, що потрібен державі - як представник правоохоронних органів, який буде допомагати громадянам та захищати їх. На Донеччині бракувало поліцейських, і люди на лінії розмежування не отримували тієї підтримки, яка була їм потрібна. Я тут народився і виріс, тому сьогодні я тут, щоб оберігати своїх громадян», - розповідає Георгій Куркчи.

За плечима поліцейського - досвід роботи в оперативному й аналітичному підрозділах. Вже другий тиждень він разом із трьома колегами працює поліцейським офіцером Сартанської громади. Кожен з них пройшов жорсткий відбір (перевірку на поліграфі, співбесіду з психологами та представниками громади), а також спеціалізований курс навчання.

Територія обслуговування офіцерів складається з 18 населених пунктів загальною площею близько 400 кв.км. У перші дні роботи поліцейські налагодили взаємодію з головою ТГ і старостами селищ, зустрілися з мешканцями й обговорили проблемні питання, які хвилюють громаду.

«Сьогодні безпекова складова – це найважливіша складова, яку ми повинні забезпечувати для мешканців нашої громади. З приходом поліцейських офіцерів громади ми вже побачили актуальні зміни. Люди зустрічають їх з радістю, бо вже давно чекають на них, а в селі Бердянському вже розкрито три злочини. Робота іде, довіра людей до цих хлопців теж є», - зазначив керівник Сартанської селищної військово-цивільної адміністрації Олександр Куркчи.

Серед першочергових завдань Георгія Куркчи (він є однофамільцем керівника Сартанської ВЦА) та його колег - протидія незаконному обігу наркотиків, вирубці лісосмуг, боротьба з продажем фальсифікованого алкоголю, а найголовніше – оперативне реагування та допомога людям в режимі 24 на 7.

На сьогодні до проєкту «Поліцейський офіцер громади» долучилися 19 територіальних громад Донецької області, і він продовжує розвиватися й розширюватися.

Відділ комунікації поліції Донецької області 

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь