Сенсація

У «Відомостях Верховної Ради України» опубліковано Закон щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив Європейського Союзу у сфері охорони тваринного та рослинного світу


Листопад 19
17:06 2021

У черговому номері збірника нормативно-правових актівпарламентського видавництва «Відомості Верховної Ради України» №47 від 19 листопада2021 року опубліковано ряд законів, прийнятих під час п’ятої та шостої сесійВерховної Ради дев’ятого скликання.

Зокрема, опубліковано текст Закону «Про внесення змінидо пункту 4 розділу XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексуУкраїни щодо стимулювання розвитку галузі екологічного транспорту в Україні», №1661–IХ.

Законом тимчасово до 1 січня 2029 року звільняютьсявід сплати ввізного мита комплектуючі вироби, обладнання, що ввозяться на митнутериторію України виключно для виробництва транспортних засобів, оснащенихвиключно електричними двигунами (одним чи декількома).

Закон набуде чинності 1 січня 2022 року.

У віснику міститьсятекстЗакону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодоімплементації положень деяких міжнародних угод та директив Європейського Союзу усфері охорони тваринного та рослинного світу», № 1684–IХ, яким вносятьсязміни до ряду кодексів та законів України з метою наближення українського правадо права Євросоюзу, посилення боротьби з жорстоким поводженням з тваринами табраконьєрством.

Зокрема: надаються нові термінологічні визначення(«каліцтво тварини», «тілесне ушкодження тварини» тощо); уточнюється переліквимог щодо утримання домашніх тварин, поводження з ними; правила поводження зтваринами доповнюються положеннями, що виключають жорстокість при поводженні зтваринами у сільському господарстві, скотарстві, рибному господарстві;визначаються повноваження органів місцевого самоврядування та засади юридичноївідповідальності у відповідній сфері. Також забороняється добування (придбання)диких тварин, види яких зазначені у додатку II Конвенції про охорону дикоїфлори та фауни і природних середовищ існування в Європі.

Закон набув чинності 8 листопада 2021 року.

Опубліковано Закон «Про особливості надання публічних(електронних публічних) послуг», № 1689–IХ, який визначаєзасади надання електронних публічних послуг, публічних послуг, комплекснихелектронних публічних послуг, автоматичного режиму надання електроннихпублічних послуг.

Зокрема, згідно із Законом, електронна публічнапослуга це - послуга, що надається органами державної влади, органами місцевогосамоврядування, підприємствами, установами, організаціями, які перебувають в їхуправлінні, у тому числі адміністративна послуга (у тому числі в автоматичномурежимі), яка надається з використанням інформаційно-телекомунікаційних системна підставі заяви (звернення, запиту), поданої в електронній формі звикористанням інформаційно-телекомунікаційних систем (у тому числі звикористанням Єдиного державного веб-порталу електронних послуг), або безподання такої заяви (звернення, запиту).

Також опубліковано Закон «Про внесення зміни до статті7 Закону України «Про автомобільний транспорт» щодо організації пасажирськихперевезень», № 1712–IХ,який набув чинності 2 жовтня 2021 року.

Закон визначає порядок організації пасажирськихперевезень автомобільним транспортом органами виконавчої влади та органамимісцевого самоврядування, виходячи з нового адміністративно-територіальногоустрою.

Окрім того, у «Відомостях Верховної Ради України» від 19листопада 2021 року опубліковано Постанову «Про Заяву Верховної Ради Українищодо пріоритетних питань інтеграції України до Європейського Союзу», № 1806–IХ, що схвалюєвідповідну Заяву, в якій Верховна Рада, зокрема, підтверджуєстратегічний курс України на набуття повноправного членства України вЄвропейському Союзі, закріплений в Конституції України і закликає до активнішоїспівпраці в різних сферах.

Довідково:Бюлетень «Відомості Верховної Ради України» видається відповідно до вимог УказуПрезидента України «Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правовихактів та набрання ними чинності».

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Рухаємось до членства у ЄС: як представникам громадянського суспільства долучитись до переговор...

Прочитайте повну статтю

Результати двосторонньої зустрічі України та Європейської Комісії з питань скринінгу Розділу 23...

Прочитайте повну статтю

МВС безбар’єрність: як людям із порушенням слуху та мовлення замовити послугу через сервіс «Єди...

Прочитайте повну статтю

Програма розвитку ООН тривалий час є надійним партнером МВС України, – Катерина Павліченко

Прочитайте повну статтю

Курсант ОДУВС – чемпіон світу з таїландського боксу серед молоді

Прочитайте повну статтю

До 20% вдалося збільшити врожайність с/г культур полтавській організації водокористувачів завдя...

Прочитайте повну статтю

Водойми України під пильним наглядом рибоохоронців

Прочитайте повну статтю

Про зміни вимог до перевезення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь