Учасникам засідань ВКДКА дали доступ до матеріалів їхніх справ у хмарі


Жовтень 18
15:03 2024

Відтепер учасники дисциплінарних проваджень (скаржники та адвокати) мають можливість знайомитися з усіма матеріалами справи через захищене хмарне сховище ще до початку розгляду скарги у Вищій кваліфікаційно-дисциплінарній комісії адвокатури. Логін та пароль для доступу надаватиме секретаріат ВКДКА разом із запрошенням на засідання.

Відповідні зміни внесені до Регламенту ВКДКА рішенням Ради адвокатів України від 21.09.2024 №63, яке оприлюднено на сайті Національної асоціації адвокатів України.

Зміни спрямовані на посилення захисту гарантій адвокатської діяльності та прав учасників проваджень.

Нагадаємо, відповідно до Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» ВКДКА розглядає скарги на рішення, дії чи бездіяльність кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури. Інформація про проведення засідання ВКДКА розміщується на сайті ВКДКА, а голова комісії повідомляє учасників проваджень та усіх членів ВКДКА про місце, день та час проведення засідання ВКДКА.

Відтепер інформація про проведення засідання ВКДКА, що розміщується на сайті комісії, включатиме також імена та прізвища скаржників (до останнього часу подавалися ініціали), відомості про час початку розгляду відповідного питання проекту порядку денного, а також дані про доповідачів.

Уточнено, що повідомлення про засідання ВКДКА надсилатиметься його учасникам на електронні адреси зазначені в скарзі, а також на електронні адреси адвокатів, про які вони повідомили відповідно до статті 17 Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» з метою внесення до Єдиного реєстру адвокатів України. Одночасно секретаріатом ВКДКА їм надається для ознайомлення дистанційний доступ до матеріалів, повʼязаних з їхньою справою через захищене хмарне сховище.

Доступ до цього сховища матимуть і члени ВКДКА. Вони можуть особисто ознайомлюватися з усіма наявними матеріалами (справами) та іншими документами, що стосуються проекту порядку денного засідання ВКДКА, у тому числі, в приміщенні секретаріату.

До дня проведення засідання член ВКДКА може подавати голові комісії пропозиції щодо внесення додаткових питань до проекту порядку денного з якими інші члени можуть безперешкодно ознайомитися.

Член ВКДКА, якому доручено перевірити, вивчити та доповісти на засіданні питання, включене до проекту порядку денного, готуватиме письмову довідку-пропозицію. Вона міститиме вступну та мотивувальну частини з правовим обґрунтуванням та відповідною пропозицією.

Така довідка-пропозиція члена ВКДКА, якому було доручено здійснювати перевірку, а також можливі альтернативні довідки приєднуються до матеріалів перевірки.

Доповідач у справі має право запитати у КДКА лише додаткові матеріали, які були предметом перевірки КДКА, а також витяги з протоколів засідань КДКА, які не були направлені або не приєднанні до матеріалів справи. Такий запит може бути направлений засобами поштового зв’язку aбo на електронну адресу КДКА. Відповідь на зазначений запит має направлятися КДКА на поштову та електронні адреси ВКДКА.

Найближче засідання ВКДКА за новими правилами відбудеться 29 жовтня. Оновлений проект порядку денного можна переглянути за посиланням.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь