UkraineInvest презентував програму «MAKE in UA» для залучення інвестицій у виробничий сектор економіки України


Грудень 15
19:03 2021

14 грудня 2021 року у Києві відбувся Другий щорічний форум UkraineInvest «MAKE in UA» (Виробляй в Україні). Зібравши офлайн та онлайн учасників з більше ніж 50 країн світу, форум презентував основні економічні досягнення держави за рік, серед яких і програму залучення інвестицій у виробничий сектор економіки України «MAKE in UA».

Із вітальною промовою форум відкрив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, зазначивши, що у 2021 році пріоритетними напрямками політики Уряду стали впровадження інвестиційних стимулів для проектів зі значними інвестиціями, подальша діджиталізація країни, завершення земельної реформи, розвиток державно-приватного партнерства, проведення «великої приватизації» та запуск індустріальних парків.

«Ми спостерігаємо значне покращення показників щодо інвестиційної активності в Україні. Цього року Уряд очікує іноземних інвестицій в розмірі майже 6,5 млрд доларів, включаючи реінвестиції. Це буде найбільший обсяг за останні 5 років. Цього тижня буде подано 2 заявки інвесторів на отримання державної підтримки в рамках Закону «Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями в Україні». Загальна сума інвестицій приблизно 96 млн доларів. Проекти будуть реалізовані у сферах агропереробки та виробництва будівельних матеріалів», — відзначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

До гостей форуму звернулися народний депутат України, Голова депутатської фракції політичної партії «Слуга Народу», голова наглядової ради UkraineInvest Давид Арахамія, народний депутат України, Голова Тимчасової спеціальної комісії ВРУ з питань захисту прав інвесторів Галина Янченко, Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов та заступник Міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря.

«Завдяки законодавчим ініціативам ми намагаємося спростити шлях інвестора в Україні. Для цього і функціонує державна установа UkraineInvest, яка підтримує ефективну комунікацію між владою та бізнесом. Верховна Рада України вже прийняла низку важливих законодавчих актів, які суттєво поліпшують інвестиційний клімат України, серед них: інвестиційні стимули, ринок землі, прозора приватизація, закон про індустріальні парки», — повідомив народний депутат України, Голова депутатської фракції політичної партії «Слуга Народу», голова наглядової ради UkraineInvest Давид Арахамія.

За словами Голови Тимчасової спеціальної комісії ВРУ з питань захисту прав інвесторів Галини Янченко, у цьому році вдалося розблокувати в два рази більше інвестиційних проектів, аніж минулого року. За її словами, ухвалення Закону “Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні” свідчить, що Україна обрала правильний вектор для залучення інвестицій.

У заході взяли участь більше 20 спікерів, серед них: представники центральної та регіональної влади, міжнародних організацій, ділової та інвестиційної спільноти України і світу.

«Успішність обраного Україною шляху полягає в консолідації реформ: реформи у сферах правосуддя, правоохоронних органів, органів митного і податкового контролю, обігу земель та діджиталізації відбуваються одночасно із запровадженням фінансових, податкових, митних стимулів у сферах переробної промисловості, ІТ, виробництва електротранспорту тощо», — наголосив Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов.

Заступник Міністра розвитку громад та територій України Іван Лукеря під час виступу зазначив, що одним із важливих інструментів для залучення інвестицій у громади в найближчі роки стануть індустріальні парки.

Аби посилити інвестиційну привабливість України на глобальному рівні, команда UkraineInvest ініціювала програму «MAKE in UA», яка була презентована під час форуму. Її мета — залучити інвестиції у виробничий сектор економіки України.

«Виробництво є однією із ключових складових економіки країни. За 1 півріччя 2021 року частка виробництва у ВВП України склала 11,7%, і це є найкращим показником за останні 3 роки. До 2025 року наша мета — подвоїти надходження щорічних прямих іноземних інвестицій у виробничий сектор країни. Програма «MAKE in UA» ідентифікує конкретні інвестиційні можливості і буде реалізована в кооперації з регіонами України та міжнародними партнерами», — наголосив виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач під час презентації.

У форумі за круглим столом також взяли участь народний депутат України, Голова підкомітету з питань взаємодії держави і бізнесу та інвестицій Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Ігор Марчук та народний депутат України, Заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський, які розповіли про механізм створення інституту «інвест-нянь», законодавчу систему індустріальних парків та локалізацію виробництва.

Форум було організовано державною установою Офіс із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Другий щорічний форум UkraineInvest «MAKE in UA» підсумував серію заходів UkraineInvest Talks, які презентували інвестиційні можливості в регіонах України. Цього року UkraineInvest Talks успішно пройшли у Дніпрі, Вінниці, Рівному та Вільнюсі, зібравши разом понад 12 тисяч офлайн та онлайн учасників з більше ніж 80 країн світу.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Особливості договору управління майном

Прочитайте повну статтю

Аграрний комітет підтримав законопроект про залучення інвестицій у розвиток галузі рибного госп...

Прочитайте повну статтю

Богдан Драпятий: Цивілізований світ солідарний з Україною та активно підтримує саперів у бороть...

Прочитайте повну статтю

За рішенням суду браконьєр відшкодує державі півмільйона гривень за завдані збитки рибному госп...

Прочитайте повну статтю

Олена Дума: Договір управління рухомим арештованим майном паркового комплексу «Межигір’я» залиш...

Прочитайте повну статтю

УВАГА! У мережі виявлено російський клон офіційного сайту ДПСУ!

Прочитайте повну статтю

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне»,...

Прочитайте повну статтю

Парламент Естонії визнав депортації кримських татар геноцидом

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь