Україна отримає 109 млн доларів США грантового фінансування в рамках проєктів Світового банку з відновлення та підтримки енергосектору


Червень 11
21:00 2024

11 червня Міністр фінансів України Сергій Марченко та діючий Директор у справах України, Молдови та Білорусі Аруп Банерджі підписали Листи про зміни до грантових угод за проєктами Світового банку «Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей (HOPE)» та «Відновлення енергозабезпечення у зимовий період та постачання енергетичних ресурсів» (Re-PoWER). 

Підписання відбулось у межах Конференції з питань відновлення України, яка проходить 11-12 червня у Берліні, Німеччина. 

Додаткове грантове фінансування обсягом 62 млн доларів США в рамках проєкту HOPE буде спрямовано на дрібні та середні ремонти частково пошкоджених внаслідок збройної агресії росії житлових будинків. Проєкт HOPE спрямований на вирішення невідкладних та критичних потреб у ремонті частково пошкоджених індивідуальних та багатоквартирних житлових будинків у територіальних громадах, підконтрольних Уряду України.

Додатковий грант у сумі 47 млн доларів США за проєктом Re-PoWER, метою якого є відновлення основних послуг в енергетичній сфері України, буде спрямовано на забезпечення мешканців міста Харкова послугами з центрального теплопостачання, а саме проведення  закупівлі та встановлення теплового обладнання.

“Кошти від міжнародних донорів продовжують бути ключовим джерелом фінансування соціальних та гуманітарних видатків, а також відновлення та відбудови критичних обʼєктів інфраструктури. Ми вдячні команді Світового банку та партнерам за впровадження проєктів, спрямованих на своєчасне забезпечення наших громадян необхідними послугами, а також ліквідацію наслідків російського збройного терору”, — наголосив Міністр фінансів Сергій Марченко. 

Зазначені грантові кошти буде надано через Цільовий фонд підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF), який залишається одним із основних механізмів консолідації коштів партнерів з розвитку, створений Світовим банком для підтримки України. Світовий банк через фонд URTF залучив для підтримки України фінансові ресурси донорів на загальну суму близько 1,8 млрд доларів США, з яких Україна уже отримала 1,1 млрд доларів США гранту на підтримку критично важливих заходів у сфері охорони здоров’я, відновлення житла та транспортної інфраструктури, для підтримки агровиробників, а також на підвищення адміністративної спроможності Уряду. 

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь