Україна розглядає можливості приєднання до ініціативи LeadIT


Листопад 12
16:01 2021

Про це йшлося під час зустрічі української делегації на чолі з Віцепрем’єркою з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною з представниками Ініціативи LeadIT – Лідерської групи для індустріального переходу.

Сторони обговорили:

шляхи прискорення декарбонізації промисловості; 

можливості приєднання України до LeadIT.

Ініціативу “Лідерська група для індустріального переходу” (LeadIT) у 2019 році створили Швеція та Індія для досягнення цілей Паризької угоди та підтримки зеленої трансформації промисловості. Ініціатива об’єднує 16 країн та близько 20 компаній, які прагнуть досягти нульових викидів вуглецю від промисловості до 2050 року. У межах LeadIT формуються індивідуальні дорожні карти декарбонізації промисловості, які стають основою для залучення інвестицій у державні та приватні проєкти. 

Під час саміту представники LeadIT поділилися найкращими практиками зі скорочення викидів парникових газів у важкій промисловості, продемонстрували, як різні ініціативи переходу в галузі сприяють зміцненню та підвищенню амбіцій у державному та приватному секторах.

За словами заступниці Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції Ірини Ставчук, Україна прийняла більш амбітні зобов’язання по скороченню викидів парникових газів до Паризької угоди в липні 2021 року,  виконавши своє найголовніше домашнє завдання перед конференцією сторін. Наш НВВ2 позитивно сприймається на рівні двосторонніх зустрічей і Україну запрошують у низку партнерств та ініціатив щодо практичного втілення проєктів і пошуку технологічних рішень декарбонізації.

За словами Віцепрем'єрки Ольги Стефанішиної Україна зацікавлена у приєднанні до ініціативи «Лідерська група для індустріального переходу» і вивчить цю можливість. До того ж, голова української делегації на СОР 26 закликала держави-учасниці та компанії звернути увагу на інвестиції в зелені технології в Україні. Зокрема, Україна має значний потенціал енергоефективності, а вартість скорочення викидів менша ніж в західних країнах.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

«Техніка, що рятує»: ДСНС показали як працює унікальний водолазний мобільний спецкомплекс

Прочитайте повну статтю

Сміливі та відважні, впевнені та вмотивовані, з втомою, але з надією...

Прочитайте повну статтю

На ящиках з-під зброї для бійців «Сталевого кордону» митці написали ікону із зображенням Арханг...

Прочитайте повну статтю

Коли світлини світлі. Фоторепортаж «Бойові медики-прикордонники»

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку мінометники бригада «Гарт» завдають ударів по загарбниках

Прочитайте повну статтю

Били бомбами та дронами: за добу росіяни поранили трьох мешканців Донеччини

Прочитайте повну статтю

Херсонщина: через ворожі обстріли поранено шістьох людей, також є загиблий

Прочитайте повну статтю

Рятував поранених захисників в оточеному ворогом Маріуполі: історія командира повітряного судна...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь