Україна стане сильним партнером ЕС та НАТО


Червень 11
21:07 2024

Команди Мінстратегпрому та Укроборонпрому беруть участь Міжнародній конференції з відновлення України URC 2024. Захід відбувається у Берліні 11-12 червня.

Конференція, яку спільно проводять Німеччина та Україна, об’єднала лідерів урядів низки країн, міжнародних організацій, бізнесу та громадянського суспільства навколо питання швидкого відновлення та довгострокової відбудови України.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін і Генеральний директор АТ «Українська оборонна промисловість Герман Сметанін стали спікерами сесії «Партнерство задля зміцнення подальшого озброєння України: Оборонна промисловість України як основна рушійна сила стійкості та відновлення».

Під час цієї частини її учасники обговорювали зростання та потенціал галузі, залучення інвестицій зокрема в проєкти міжнародної кооперації, та обмін досвідом у розробці інноваційних проєктів.

У політичній частині панелі, присвяченій загальним візіям розвитку оборонної промисловості України в контексті світової безпеки, взяли участь парламентський державний секретар у Федеральному міністерстві економіки та кліматичних дій Німеччини доктор Франціска Брантнер, прем’єрміністр Нідерландів Марк Рютте, державний міністр з питань Європи та Північної Америки Великої Британії Нусрат Гані.

«Українська оборонна промисловість десятиріччями була в занепаді. Але сьогодні вона відроджується. Нам потрібно виробляти все більше і більше зброї, і цього все одно ніколи не буде достатньо. Тому ми започаткували проєкт ZBROYARI: Manufacturing Freedom, в рамках якого закликаємо наших партнерів закупити озброєння українського виробництва для українського війська. Також маємо багато успішних кейсів співпраці міжнародних компаній з українськими. Оборонка робить значний внесок в економічне відновлення України. Ми дуже вдячні за ту допомогу, яку отримуємо від наших партнерів – країн, які представлені тут сьогодні. І звісно ми поділимося уроками, які ми вивчили, з нашими партнерами. Одного дня Україна приєднається до ЄС і до НАТО - і обидві організації отримають сильного партнера з міцною оборонною промисловістю, який не конкурує, але доповнює. У цей момент обороноздатність Європи й в НАТО стане значно потужнішою. Збудуємо Арсенал вільного світу разом», – сказав Олександр Камишін.

Друга частина панелі була присвячена конкретним кейсам оборонної галузі в контексті розвитку потужностей, партнерства з іноземними компаніями та адаптації до роботи в умовах воєнного часу. Участь взяли керівник defence-кластеру Brave1 Наталія Кушнерська, директор з інвестицій авіаційної виробничої компанії Skyeton Євген Яковлев, генеральний директор Rheinmetall AG Армін Паппергер і Генеральний директор підрозділу BAE-Systems в Україні Крістіан Сіар.

«Я дуже вдячний нашим союзникам за допомогу у боротьбі України за незалежність проти російської федерації. Наші підприємства мають відповідати на низку викликів: зростання виробництва та освоєння нових видів продукції в умовах повномасштабного вторгнення, робота в умовах блекаутів, фізична безпека працівників і підприємств, перенесення найбільш критичних технологічних процесів у підземні приміщення та потреба у збільшенні фінансування. Розширення виробничих спроможностей та подальша адаптація нашої продукції до потреб Сил оборони України є найбільшою запорукою успішної роботи підприємств ОПК», – зазначив Герман Сметанін.

«Ми зараз успішно створюємо не тільки хороші відносини, але й продуктові лінійки. Вчора я був в Україні, і ми відкрили наш перший завод у цій країні. Ми ремонтуємо там бойові машини піхоти, а згодом будемо ремонтувати гаубиці. Але найголовніше, про що ми домовилися, що до кінця поточного року матимемо першу бойову машину піхоти, виготовлену в Україні», – сказав Армін Паппергер.

За його словами, німецький народ підтримує надання фінансової допомоги Україні, але її потрібно збільшувати і планувати більш довгострокову співпрацю:

«Наразі ми маємо стратегію на 6, можливо, 12 місяців. Цього недостатньо, якщо ви ведете війну проти Росії, дуже небезпечного супротивника. Я вельми сподіваюся, що цього не станеться, але якщо Україна програє, Європа матиме величезну проблему».

Також він зазначив, що збільшення бюджету допомоги Україні дасть змогу створювати більші спільні підприємства між європейськими та українськими компаніями, і це буде запорукою успіху.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь