Сенсація

Україна та Хорватія поглиблюватимуть співпрацю у сфері фізичної культури та спорту


Грудень 08
17:02 2021

8 грудня у м. Київ відбулося 2-ге засідання Спільної комісії з питань економічного співробітництва між Урядом України та Урядом Республіки Хорватія, у якому взяв участь заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції Андрій Чесноков.

У ході заходу Андрій Чесноков наголосив, що українська сторона надає особливої ваги питанню розвитку українсько-хорватських відносин у сферах молодіжної політики, фізичної культури і спорту, у тому числі розширенню нормативно-правової бази для двостороннього співробітництва у цих сферах.

При цьому було відзначено можливість активізувати роботу з укладення двосторонньої угоди щодо обмінів молоддю, базуючись на позитивному досвіді такої співпраці з іншими країнами-членами ЄС.

Заступник Міністра з питань європейської інтеграції також висловив зацікавленість української сторони у вивченні та впровадженні досвіду Хорватії щодо участі у програмі Erasmus+, неформальної освіти, молодіжної роботи, підготовки молодіжних працівників, кращих практик впровадження програм волонтерства та підтримки молодих людей у Хорватії та механізму впровадження молодіжних обмінів, зокрема діяльності Агентства з мобільності та програм ЄС. 

Хорватській стороні було запропоновано поновити роботу над опрацюванням проєкту Меморандуму про співробітництво у сфері фізичної культури і спорту між Міністерством  молоді та спорту України та Міністерством туризму і спорту Республіки Хорватія. Про це, зокрема, також йшлося у ході зустрічі Андрія Чеснокова із державним секретарем вказаного Міністерства Тончі Главіною, яка відбулася на полях засідання.

Заступник Міністра під час переговорів, серед іншого, окреслив пріоритети діяльності Мінмолодьспорту у сфері фізичної культури і спорту з питань захисту етичних цінностей  спорту, боротьби з допінгом у спорті, маніпулювання спортивними змаганнями, нерівності та дискримінації у спорті, дотримання безпеки в рамках проведення масових спортивних заходів.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Україна та ЄС розвивають співпрацю в галузі критичної сировини 

Прочитайте повну статтю

Українські рятувальники встановили нові світові рекорди

Прочитайте повну статтю

Вибухотехніки поліції знешкодили бойову частину ворожої крилатої ракети, яка не здетонувала (Ві...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко взяв участь у засіданні РНБО під головуванням Президента України

Прочитайте повну статтю

ДПСУ та НГУ отримали військові медичні автобуси від НАТО

Прочитайте повну статтю

«Техніка, що рятує»: Водою або піною? Автомобіль повітряно-пінного гасіння АППГ-6/5-60

Прочитайте повну статтю

Принципи меморіалізації російсько-української війни обговорили на круглому столі в Укрінформі

Прочитайте повну статтю

На Дністровському водосховищі стартує Кубок України з ловлі хижої риби

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь