Українці зараз на полі бою виборюють право бути громадянами Євросоюзу, — Олександр Корнієнко зустрівся зі Спікером Рійгікогу


Травень 16
13:02 2022

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко у межах робочого візиту зустрівся зі Спікером Рійгікогу Естонської Республіки Юрі Ратасом. Обговорили, зокрема, питання запровадження санкцій на російські енергоносії, економічну та гуманітарну допомогу, а також міжпарламентську взаємодію. 

«Кожен літр палива, за який платять російській федерації, — це ще два снаряди, які летять по українських містах», — наголосив Олександр Корнієнко та подякував Естонії за впроваджені санкції та економічну підтримку. «Ми розуміємо, що це не просто для Естонії та вашої економіки, тому вдячні за сміливість у цьому напрямку», — зауважив він. 

Перший віцеспікер також акцентував на необхідності допомоги Україні від Естонської Республіки щодо впливу на ухвалення рішень про членство росії в міжнародних організаціях. «Це досить серйозна проблема, що росія продовжує бути членом Генасамблеї ООН, членом Ради Безпеки ООН, членом великої кількості організацій — від спортивних до профільних економічних. На нашу думку, так не має бути», — зазначив Олександр Корнієнко. 

До того ж, Перший заступник Голови Парламенту наголосив, що необхідно надалі робити акценти на підтримці звернення Верховної Ради України до парламентів світу щодо визнання подій в Україні геноцидом Українського народу, який вчиняє росія, а також на питанні розслідування цих злочинів. «Важливо привертати увагу й надалі, щоб у нікого не було спокус це замовчувати або показувати інші картинки, буцімто, що все було не так, як це було», — зауважив Олександр Корнієнко та додав, що на Київщині всі знають, що відбувалося, — подібне неможливо вигадати. 

«Будемо вдячні за подальше посилення та продовження військової співпраці», — акцентував Перший заступник Парламенту. Він також зауважив про гарний і продуктивний діалог між парламентами України та Естонії. 

«Наша головна мета — вступ України до Європейського Союзу, який починається з отримання кандидатства. Колеги, які зараз присутні разом із нами, підтвердять, що все, що з поміткою «інтеграція», проходить у сесійний зал на повній швидкості», — акцентував Олександр Корнієнко. 

Перший віцеспікер, зокрема, наголосив, що процес децентралізації в Україні — реальний, а не просто на словах, про що знають колеги-мери естонських міст: «В Європі ця реформа визнана однією з найуспішніших українських реформ». 

«Українці зараз на полі бою виборюють право бути громадянами Євросоюзу, тому всі питання мають бути зняті абсолютно. І ми працюватимемо далі над тим, щоби досягнути повноцінного членства», — зауважив Перший віцеспікер. 

«Ми вдячні Естонській Республіці за всебічну підтримку та парламентський вимір. У нас є тривала традиція стосунків», — зазначив Перший заступник Голови Парламенту. 

«Ваш минулий візит був важливим свідченням хоробрості та готовності бути з нами. Це був перший візит спікерів в Україну», — наголосив Перший віцеспікер. 

«На знак нашої тривалої парламентської взаємодії, хотів би передати, на жаль, посмертно, Вашому колезі, колишньому Голові парламентської естонсько-української групи Йоханнесу Керту Почесну Грамоту, яку ми не встигли за життя вручити, але для нас важливо виконати цей обов’язок», — зауважив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко та наголосив, що ця грамота засвідчує глибоку повагу Парламенту України.

Насамкінець Голова Парламенту Естонії Юрі Ратас підтримав і підтвердив наміри країни у допомозі у відбудові України, зокрема, Житомирської області.

Фото: Erik Peinar, Riigikogu Kantselei

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь