Сенсація

Українська делегація вивчає іспанську систему контролю за рибальством


Вересень 18
21:06 2024

З 16 по 17 вересня 2024 року українська делегація на чолі із заступником Міністра аграрної політики та продовольства України Віталієм Головнею здійснила візит до м. Мадрид (Королівство Іспанія) для ознайомлення з передовими практиками здійснення моніторингу, контролю та спостереження (МКС) за рибогосподарською діяльністю.

Варто відзначити, що Іспанія є передовою рибальською державою ЄС і новатором у розбудові системи боротьби з ННН-рибальством, її досвід реалізації принципів Спільної рибогосподарської політики ЄС виступає дуже цінним активом для України, як кандидата на членство у ЄС.

В рамках візиту делегація відвідала Генеральний Секретаріат з рибальства Міністерства сільського господарства, рибальства та продовольства Королівства Іспанія, де провела низку зустрічей з представниками Секретаріату, відповідальними за здійснення контролю рибальської діяльності, використання промислових можливостей, дистанційного контролю риболовних суден, внутрішньої та зовнішньої торгівлі рибою та рибопродукцією, а також боротьбу з ННН-рибальством.

Так, іспанські спеціалісти детально роз’яснили зміст норм права ЄС щодо рибальства та практику їх впровадження на національному рівні, окреслили використовувані підходи здійснення МКС і механізми співпраці з іншими державними органами та приватними організаціями для підвищення ефективності контролю рибальства, продемонстрували технічні та цифрові рішення, що застосовуються у цих процесах.

Також, окремо відбулася зустріч делегації з генеральним секретарем рибного господарства Міністерства сільського господарства, рибальства та продовольства Королівства Іспанія – Марією Ізабель Артіме Гарсіа. У ході двосторонніх дискусій пані Артіме Гарсіа відзначила значний досвід Іспанії в питаннях контролю рибальства і готовність ділитись ним для пришвидшення європейської інтеграції України.

У свою чергу, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня акцентував увагу на важливості розвитку двосторонньої співпраці у галузі рибного господарства, зокрема в євроінтеграційній, інвестиційній та технічній площині. Сторони обговорили можливості передачі риболовецьких суден для українських суб’єктів рибного господарства, які постраждали від військової агресії, перспективи залучення інвестицій в розвиток аквакультури України та надання іншої технічної та консультативної підтримки.

За результатами обговорень сторони домовились розглянути питання підписання двостороннього меморандуму між відповідними відомствами України та Королівства Іспанія для закріплення досягнутих домовленостей і максимально ефективного використання потенціалу українсько-іспанської співпраці в галузі рибного господарства.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Рухаємось до членства у ЄС: як представникам громадянського суспільства долучитись до переговор...

Прочитайте повну статтю

Результати двосторонньої зустрічі України та Європейської Комісії з питань скринінгу Розділу 23...

Прочитайте повну статтю

МВС безбар’єрність: як людям із порушенням слуху та мовлення замовити послугу через сервіс «Єди...

Прочитайте повну статтю

Програма розвитку ООН тривалий час є надійним партнером МВС України, – Катерина Павліченко

Прочитайте повну статтю

Курсант ОДУВС – чемпіон світу з таїландського боксу серед молоді

Прочитайте повну статтю

До 20% вдалося збільшити врожайність с/г культур полтавській організації водокористувачів завдя...

Прочитайте повну статтю

Водойми України під пильним наглядом рибоохоронців

Прочитайте повну статтю

Про зміни вимог до перевезення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь