Сенсація

Українські та американські компанії провели спільну бізнес-сесію оборонних індустрій


Жовтень 23
12:03 2024

22 жовтня в Києві пройшла Американсько-українська бізнес-сесія оборонних індустрій. Її організували Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України спільно з Оборонним альянсом України, Оборонно-промисловою коаліцією Аризони (AZDIC) та Глобальним оборонно-промисловим альянсом (GDIC).

На заході були присутні радник Президента України зі стратегічних питань Олександр Камишін, заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Анна Гвоздяр, президентка та СЕО Оборонно-промислової коаліції Аризони та Глобального оборонно-промислового альянсу, член Наглядової ради Укроборонпрому Лінді Сміт, член правління Оборонно-промислової коаліції Аризони Джеймс Маккейн.

“Сьогоднішній захід, організований Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості, є свідченням посилення та інновацій в оборонному секторі України. Американські компанії прагнуть перейняти досвід значних досягнень, розроблених тут. Стійкість і винахідливість, продемонстровані в боротьбі з величезними викликами, призвели до проривів, які американські компанії прагнуть інтегрувати у свої виробництва. Цей обмін знаннями і технологіями зміцнює обидві наші галузі, забезпечуючи нашу готовність до майбутнього оборони і безпеки. Українські інновації мають потенціал для формування глобального оборонного ландшафту, і компанії GDIC готові зробити свій внесок у це партнерство та отримати вигоду від нього”, — сказала СЕО GDIC та AZDIC, член Наглядової ради Укроборонпрому Лінді Сміт.

Захід зібрав представників 9 американських компаній та 40 українських. Під час семінару відбулось близько 90 b2b та b2g зустрічей. На них промисловці обох країн домовлялися про співпрацю в галузі ОПК.

“У вересні минулого року ми підписали меморандум про співпрацю з Оборонно-промисловою коаліцією Аризони, і я радий, що наші домовленості втілюються в життя, а наша співпраця триває. Радий бачити в Україні Лінді Сміт, і дякую їй за небайдужість та сталу підтримку українського ОПК — як державного, так і приватного її сектору. Я точно знаю, що українські оборонні компанії мають чим зацікавити своїх американських колег щодо співпраці”, — зазначив радник Президента України зі стратегічних питань Олександр Камишін.

Заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості представила партнерам актуальний стан розвитку українського ОПК, пріоритетні напрямки виробництва та переваги співробітництва з оборонною галуззю України.

“Я вдячна представникам американських компаній за зацікавленість у співпраці з українськими оборонними підприємствами. Вони значно виросли за час повномасштабного вторгнення. Українська оборонка має що запропонувати партнерам”, — сказала заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Анна Гвоздяр.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Катерина Павліченко взяла участь у форумі «Протидія дискримінації та злочинам на ґрунті ненавис...

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і семеро поранених за добу – наслідки російських ударів по мирних жителях Донеччи...

Прочитайте повну статтю

Внаслідок обстрілів Харківщини є загиблі та поранені

Прочитайте повну статтю

Полювання на осіннього красеня: спінінгова риболовля на головня

Прочитайте повну статтю

Про перешкоди на шляху передачі меліоративних систем організаціям водокористувачів

Прочитайте повну статтю

Компенсація за знищену нерухомість: процедуру поновлення розгляду заяв уточнять

Прочитайте повну статтю

Круглий стіл» у Вінниці

Прочитайте повну статтю

Про результати роботи «гарячої лінії» Міграційної служби Житомирської області за 9 місяців 2024...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь