Укрзалізниця провела зустріч з представниками посольств Великої сімки


Лютий 13
15:16 2024

Голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко зустрівся з послами країн Великої сімки. Він представив міжнародним партнерам результати роботи залізничної галузі України у 2023 році та розповів про плани на 2024 рік.

У зустрічі взяли участь представники США, Європейського Союзу, Великої Британії, Канади, Італії, Франції, Німеччини та Японії.

«Укрзалізниця є найбільшим роботодавцем в Україні й лідером у вантажних перевезеннях. Компанія генерує 1,5% ВВП України та має частку 62% у загальному обсязі перевезень вантажів усіма видами транспорту. З початку широкомасштабної війни ми не зупинилися ні на секунду, відновлювали рух поїздів на сході, півдні України, де він так потрібен, працювали над розвитком та впровадженням нових проєктів і якісних змін. Також за підсумками роботи у 2023 році до держбюджету було здійснено рекордні виплати, це надважливо для підтримки країни та ЗСУ. Дякую нашим партнерам за підтримку впродовж усього цього часу», — наголосив Євген Лященко.  

Представники Великої сімки ознайомилися з новою структурою вертикалі залізничних вантажних перевезень, зокрема новими підрозділами: UZ Cargo, «Термінальний оператор», «Оператор припортових станцій» та ін. Іноземні партнери оцінили й диджитал-інновації у вантажному та пасажирському секторах.

Також голова правління Укрзалізниці представив послам Великої сімки ключові плани на 2024 рік, серед яких, зокрема розробка та затвердження корпоративної стратегії на 2025-2030 роки, реалізація інвестиційних проєктів з міжнародним фінансуванням, виконання плану виходу на беззбитковість, системне впровадження антикорупційних заходів.

Крім того, учасникам заходу були презентовані проєкти безбар'єрності й проєкти з адаптації ветеранів, які Укрзалізниця вже реалізувала та планує впровадити у поточному році.

За підсумками зустрічі сторони домовились про подальшу співпрацю, а також обговорили можливості й перспективи залучення іноземних інвестицій у залізничну галузь України для її відновлення, модернізації та розвитку. Також представники усіх країн–учасників заходу висловили свою готовність й надалі підтримувати ініціативи Укрзалізниці.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь