Укрзалізниця провела зустріч з представниками посольств Великої сімки


Лютий 13
15:16 2024

Голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко зустрівся з послами країн Великої сімки. Він представив міжнародним партнерам результати роботи залізничної галузі України у 2023 році та розповів про плани на 2024 рік.

У зустрічі взяли участь представники США, Європейського Союзу, Великої Британії, Канади, Італії, Франції, Німеччини та Японії.

«Укрзалізниця є найбільшим роботодавцем в Україні й лідером у вантажних перевезеннях. Компанія генерує 1,5% ВВП України та має частку 62% у загальному обсязі перевезень вантажів усіма видами транспорту. З початку широкомасштабної війни ми не зупинилися ні на секунду, відновлювали рух поїздів на сході, півдні України, де він так потрібен, працювали над розвитком та впровадженням нових проєктів і якісних змін. Також за підсумками роботи у 2023 році до держбюджету було здійснено рекордні виплати, це надважливо для підтримки країни та ЗСУ. Дякую нашим партнерам за підтримку впродовж усього цього часу», — наголосив Євген Лященко.  

Представники Великої сімки ознайомилися з новою структурою вертикалі залізничних вантажних перевезень, зокрема новими підрозділами: UZ Cargo, «Термінальний оператор», «Оператор припортових станцій» та ін. Іноземні партнери оцінили й диджитал-інновації у вантажному та пасажирському секторах.

Також голова правління Укрзалізниці представив послам Великої сімки ключові плани на 2024 рік, серед яких, зокрема розробка та затвердження корпоративної стратегії на 2025-2030 роки, реалізація інвестиційних проєктів з міжнародним фінансуванням, виконання плану виходу на беззбитковість, системне впровадження антикорупційних заходів.

Крім того, учасникам заходу були презентовані проєкти безбар'єрності й проєкти з адаптації ветеранів, які Укрзалізниця вже реалізувала та планує впровадити у поточному році.

За підсумками зустрічі сторони домовились про подальшу співпрацю, а також обговорили можливості й перспективи залучення іноземних інвестицій у залізничну галузь України для її відновлення, модернізації та розвитку. Також представники усіх країн–учасників заходу висловили свою готовність й надалі підтримувати ініціативи Укрзалізниці.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь