Укрзалізниця відновила партнерство з UNIC


Липень 16
12:09 2024

АТ «Укрзалізниця» та Всеукраїнська мережа доброчесності та комплаєнсу (UNIC) підписали додаткову угоду до Меморандуму про партнерство. Цією угодою Укрзалізниця та UNIC відновлюють співпрацю в просуванні ідеї етичного та відповідального ведення бізнесу, посиленні прозорості діяльності Товариства та в боротьбі з корупційними проявами.

Разом з тим сторони також оновили план заходів на 2024-2025 роки, необхідних для підготовки АТ «Укрзалізниця» до членства у Всеукраїнській мережі доброчесності та комплаєнсу.

Зокрема, цей план передбачає створення та проведення навчальних тренінгів, а також розробку та впровадження цілком конкретних внутрішніх регуляторних актів.

Голова Виконавчого комітету UNIC Гліб Бакалов відзначив, що партнерство з Укрзалізницею є основоположним для інтеграції принципів доброчесності в основу діяльності бізнесу України на всіх рівнях: «Укрзалізниця — найбільше стратегічне підприємство України, яке має значний вплив на економіку країни, тому для UNIC особливо важливо поновити партнерство та сприяти УЗ у впровадженні високих етичних стандартів під час ведення бізнесу. Особиста залученість голови правління  до процесу відновлення співпраці з UNIC свідчить про значимість питань доброчесності та комплаєнсу для вищого керівництва Укрзалізниці. Це є свідченням того, що Меморандум про партнерство та відповідний план заходів з покращення антикорупційної інфраструктури будуть успішно виконані, і маю надію, що Товариство стане повноцінним учасником Мережі UNIC». 

Голова Секретаріату UNIC Антоніна Прудко наголосила на тому, що оновлення Меморандуму є лише першим кроком АТ «Укрзалізниця» у побудові дієвої комплаєнс-системи та запровадженні ефективних практик ділової доброчесності. «Легко не буде, але і UNIC як ініціатива колективної дії готова допомагати та підтримувати Укрзалізницю на цьому шляху. Ми віримо, що  реалізація практичних заходів плану зменшить корупційні ризики та посилить культуру ділової доброчесності всередині підприємства, від чого виграють як працівники та пасажири Укрзалізниці, так і держава в цілому», — підсумувала Антоніна Прудко.

Нагадаємо, що 26 червня 2024 року АТ «Укрзалізниця» і Національне агентство запобігання корупції (НАЗК) підписали Меморандум про співпрацю у сфері розбудови доброчесності та запобігання корупції в залізничній галузі.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь