Сенсація

Уряд схвалив законопроект щодо удосконалення процесу самоорганізації населення


Листопад 17
21:04 2021

Уряд підтримав зміни, які удосконалюють процедуру створення органів самоорганізації населення – будинкових, вуличних, квартальних та інших комітетів. А також порядок надання їм частини компетенцій органів місцевого самоврядування та коштів на їхню діяльність. Відповідний законопроект схвалено на засіданні Кабінету Міністрів України.

«В Україні змінився адміністративно-територіальний устрій. Унаслідок чого розширилась юрисдикція органів місцевого самоврядування, яка вийшла за межі населених пунктів, а також суттєво збільшилася територія громад. Відтак виникла потреба у додаткових інструментах участі жителів населених пунктів у вирішенні питань місцевого значення. Тому пропонуємо удосконалити правову основу щодо утворення та діяльності органів самоорганізації населення. Чинному закону понад 20 років і частина його норм або не відповідає сучасному рівню розвитку місцевого самоврядування, або навіть перешкоджає. Водночас, як бачимо, ті громади, де вже діють органи самоорганізації, активніші та ефективніші у прийнятті та реалізації важливих для громади рішень», – зазначив заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Відтак, розроблений Мінрегіоном законопроект передбачає:

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час виступу на форумі «Україна 30. Децентралізація» зазначив, що громади — це драйвери розвитку регіонів України.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь