Успіх у бізнесі: 5 порад молодим юристам дав Валентин Гвоздій


Травень 03
18:19 2024

Успіх юридичного бізнесу, як і будь-якого іншого, вимірюється фінансовими показниками. Але багато хто, особливо на початку карʼєри, відчуває труднощі, які зумовлені практичними аспектами організації роботи: управлінням відносинами з клієнтами, розумінням судових процедур або навичками складання юридичних документів. Як їх долати?

Днями Європейська асоціація молодих адвокатів (EYBA) та Молодіжний Комітет НААУ – UNBA NextGen провели другий акселератор визнання під назвою «Ідеї та рекомендації лідерів адвокатур та юридичних асоціацій».

Заступник голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій розповів про власний досвід та дав молодим юристам п’ять порад, аби досягти успіху в професії.

Найважливішим, на його погляд, після завершення навчання знайти такого наставника, який своїми порадами допоміг би показати шлях до реалізації набутих теоретичних знань у практичній площині.

Також В.Гвоздій наголосив, що успіху не буває без репутації. А вона формується, починаючи з перших днів роботи. Більше того, її треба буде доводити і захищати кожен день, кожним своїм професійним вчинком. Репутацію можна вибудовувати роками, а втратити за хвилину.

Ще одним стовпом успіху є клієнти. І вони є найголовнішими в юрбізі, про що слід завжди пам’ятати. Тож розвиток клієнтської бази має вирішальне значення для звершень в багатьох юридичних сферах.

Крім того побудова успішної кар’єри не можлива без постійного навчання. Цьому сприяють різноманітні професійні заходи і нетворкінг - спілкування з колегами, обмін досвідом. Як молодим, так і вже досвідченим юристам доводиться постійно вчитися та бути активними, аби залишатися конкурентоспроможними на юридичному ринку.

Окрему увагу В.Гвоздій приділив новітнім технологіям. На його думку, саме вони створюють нові можливостей для розвитку. Сьогодні потужним інструментом стає штучний інтелект, який стрімко розвивається і вже допомагає значно прискорювати окремі робочі процеси, досліджувати та аналізувати нове законодавство. І ті, хто вже впроваджує технології ШІ у свою роботу, отримають беззаперечну конкурентну перевагу над іншими.

Заступник голови НААУ, РАУ додатково акцентував увагу на підтримці молодих адвокатів органами адвокатського самоврядування.

Саме для заохочення розвитку, навчання та набуття нових навичок серед молодих правників у 2018 році Рада адвокатів України створила Комітет NextGen. І з тих пір НААУ постійно підтримує його діяльність. Комітет регулярно проводить зустрічі молодих адвокатів із представниками рад адвокатів регіонів, запрошує їх на засідання Ради адвокатів України та зустрічі з керівництвом Національної асоціації адвокатів України, надає методичну допомогу..

Насамкінець В.Гвоздій побажав молодим адвокатам не боятися приймати виклики, постійно шукати можливості для зростання та кожен день прагнути досконалості. Він поділився настановою, яку дала йому понад 20 років тому його ментора, видатна адвокатка Клара Маргулян: «Ви досягнете успіху, але не одразу. Бути адвокатом – це нелегкий шлях, але точно сповнений цікавих справ та пригод».

Участь у заході з навчання молодих адвокатів взяли й інші лідери правничих асоціацій, які також поділилися ідеями професійного зростання

Так, президент Данського товариства адвокатів та юристів Мартін Лавесен рекомендував навчатися на ходу, пам'ятати про важливість незалежності адвоката та брати на себе зобов'язання щодо покращення верховенства права. А віцепрезидент Асоціації адвокатів Португалії Сандра Марія Сантос наголосила на важливості постійного оновлення знань, використання нових технологій та етичної поведінки серед колег.

Заступник віцепрезидента Правничого товариства Англії та Уельсу Марк Еванс підкреслив важливість взаємодії з регіональною юридичною спільнотою, налагодження зв’язків і співпраці з іншими професіями. А його колега - заступник голови Ради адвокатів Англії та Уельсу, королівська радниця Барбара Міллс наголосила на необхідності залишатися відданими професії, переслідувати свої цілі незалежно від віку та приймати ризики для професійного зростання. Віцепрезидент Ради правничих та адвокатських товариств Європи (CCBE) Роман Завршек закликав не боятися ставити запитання та набувати практичного досвіду під час навчання.

Оцінюючи значення організованого акселератора, президент EYBA та голова UNBA NextGen Сергій Барбашин зробив акцент на важливості збагачення практики, встановленні звʼязків та зміцненні професійної юридичної спільноти. «Єдність – це не просто концепція, це практика, яку ми маємо прийняти. Завдяки співпраці та обміну досвідом ми відкриваємо силу направляти молодих адвокатів на шляху до успіху, - зазначив він. - Сьогодні, коли видатні лідери нашої спільноти збираються разом, давайте визнаємо важливість об'єднання зусиль та обміну досвідом. Разом ми надихаємо, розширюємо можливості та прокладаємо шлях до світлого майбутнього в правничій професії».

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Ігор Клименко: із небезпечних районів Харківщини поліцейським вдалося вивезти понад 4 тисяч люд...

Прочитайте повну статтю

Обстріл Харкова - поранені цивільні громаляни, серед яких двоє дітей

Прочитайте повну статтю

Замах на умисне вбивство працівника ТЦК — підозрюється мешканець Дніпропетровщини

Прочитайте повну статтю

Командувач НГУ відвідав позиції гвардійців на Харківщині

Прочитайте повну статтю

Ігор Кименко: із небезпечних районів Харківщини поліцейським вдалося вивезти понад 4 тисяч люде...

Прочитайте повну статтю

«Треба штурмувати ворога далі», – каже прикордонник «Фрозен», який захищає Вовчанськ

Прочитайте повну статтю

«Час повертати своє!» – девіз «Сталевого кордону»

Прочитайте повну статтю

Перед поєдинком Олександра Усика з Тайсоном Ф'юрі покажуть промо з українськими прикордонниками

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь