В НАДС відбувся круглий стіл щодо формування безбар'єрного середовища в органах публічної влади – «Публічна служба без бар’єрів»


Вересень 19
18:02 2024

Сьогодні в НАДС відбувся круглий стіл «Публічна служба без бар’єрів». Захід об’єднав державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, представників служб управління персоналом та усіх зацікавлених у формуванні безбар’єрного простору на публічній службі.

В рамках кількох тематичних панелей обговорювались різні аспекти формування безбар'єрного середовища в органах публічної влади та шляхи адаптації ветеранів та ветеранок на робочих місцях.

За словами Голова НАДС Наталії Алюшиної, Національне агентство вже не перший рік направляє свої зусилля на створення безбар’єрного простору в органах публічної влади. Так, Центр оцінювання кандидатів на посади державної служби є максимально інклюзивним. Також НАДС розроблено Методичні рекомендації щодо процедури проведення адаптації новопризначених державних службовців у державних органах та з питань формування безбар'єрності на робочому місці в державних органах.

Своєю чергою, Христофорос Політіс, заступник постійного представника ПРООН в Україні зауважив, що з початком повномасштабної війни філософія безбар'єрного середовища стала ще більш актуальною. Зокрема й на публічній службі. Адже важливо створити рівні умови для доступу різних груп населення до отримання послуг і надання їм можливостей до активної участі в житті до євроінтеграції. Необхідно забезпечувати та проводити такі зміни безпосередньо в державних структурах. Приміром, готувати керівні документи, навчальні відео, посібники для того аби публічні службовці могли користуватися ними при потребі. 

Під час круглого столу було презентовано дослідження щодо прав людини та інклюзивності системи професійного навчання публічних службовців. А також гайд «Безбар’єрність на публічній службі». Цей посібник є дороговказом для побудови інклюзивної та доступної України.

«Це наш спільний здобуток з Програмою розвитку ООН в Україні та Міністерством закордонних справ Данії. Цей посібник покликаний ознайомити публічних службовців з поняттям безбар’єрності, розкриттям основних його складових на публічній службі, формуванням безбар’єрного робочого місця, популяризацією кращих практик з питань формування безбар’єрного робочого місця та культури безбар’єрності на публічній службі», - зауважила Голова НАДС Наталія Алюшина.

В заході також взяли участь менеджерка проектів з прав людини та доступу до правосуддя ПРООН в Україні Світлана Колишко, виконавчий директор Освітнього дому прав людини в Чернігові Сергій Буров, експертка ПРООН в Україні Ірина Федорович, директор Центру професійного розвитку управлінських кадрів Навчально-наукового інституту «Інститут державного управління» Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, кандидат наук з державного управління Аліна Черноіваненко, доцент кафедри теорії та практики управління факультету соціології і права Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», кандидат наук з державного управління Олена Бутник, директор Вищої школи публічного управління, кандидат наук з державного управління Юлія Лихач, журналістка, експертка з недискримінації, інклюзивності та гендерної рівності Ірина Виртосу, в.о. директора Департаменту цифрового розвитку та трансформації Міністерства у справах ветеранів України Надія Адаменко, менеджерка з інституційного розвитку у сфері протидії корупції проєкту USAID “Сприяння доброчесності у публічному секторі” (Pro-Integrity) Галина Кохан, військова психологиня, кризова інтервентка, експертка з розвитку лідерів та команд Олена Нікольська.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Суми: окупанти вдарили по будівлі геріатричного пансіонату – є загиблий та постраждалі

Прочитайте повну статтю

Інна Ящук: Проходження ВЛК має бути зручним і швидким для наших захисників і захисниць

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Португальської Республіки в Україні...

Прочитайте повну статтю

На Сумщині судитимуть 4 учасників організованої групи та їх пособницю, які ошукували військовос...

Прочитайте повну статтю

Рухаємось до членства у ЄС: як представникам громадянського суспільства долучитись до переговор...

Прочитайте повну статтю

Результати двосторонньої зустрічі України та Європейської Комісії з питань скринінгу Розділу 23...

Прочитайте повну статтю

МВС безбар’єрність: як людям із порушенням слуху та мовлення замовити послугу через сервіс «Єди...

Прочитайте повну статтю

Програма розвитку ООН тривалий час є надійним партнером МВС України, – Катерина Павліченко

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь