В новий рік з довгоочікуваним документом


Грудень 20
16:05 2021

Сьогодні в УДМС у Чернігівській області довгоочікувана подія – вперше в Чернігівській області документовано особу без громадянства посвідкою на тимчасове проживання у відповідності до прийнятого в цьому році Порядку розгляду заяв про визнання особою без громадянства.

Так склалася доля, що на початку 90-х років, пані Тетяна разом із своїми рідними мала залишити свій дім в Киргизстані та знайти нову Батьківщину на Україні. Однак, проблеми із наявними документами створили ситуацію, що майже чверть сторіччя пані Тетяна проживала без діючого паспортного документу, фактично, існувала поза правовими рамками нашої країни та не мала доступу до базових соціальних благ гарантованих державою.

Після звернення пані Тетяни до УДМС у Чернігівській області 6 місяців тому, працівниками відділу у справах іноземців та осіб без громадянства було проведено ряд процедур відповідно до вимог чинного законодавства, в результаті чого, рішенням ДМС України її було визнано особою без громадянства.

Пройшовши нелегкий життєвий шлях, вже сьогодні, пані Тетяна з омріяним документом – посвідкою на тимчасове проживання в Україні, яка посвідчує особу, визначає її правовий статус та відкриває двері до реалізації прав і свобод як на території України так і в світі.  

УДМС у Чернігівській області щиро вітає пані Тетяну та зазначає, що з введенням в дію нової процедури визнання особою без громадянства                             в Чернігівській області вже звернулось 12 осіб із заявою про визнання їх особами без громадянства (на сьогодні двоє заявників набули даний статус, решта справ перебуває на розгляді).

Міграційна служба Чернігівщини звертається до мешканців області та вкотре наголошує про необхідність дотримання вимоги щодо наявності документів підтверджуючих особу та у разі виникнення питань завжди раді допомогти. 

Управління ДМС у Чернігівській області

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Ігор Клименко подякував Надзвичайному і Повноважному Послу Японії в Україні за підтримку та спі...

Прочитайте повну статтю

Алгоритм перереєстрації гуманітарних авто у сервісних центрах МВС

Прочитайте повну статтю

АРМА реалізувало ще 11 годинників медведчука на майже 3,3 млн гривень

Прочитайте повну статтю

Оголошуємо новий набір кандидатів на вакансії офіцерів Служби освітньої безпеки

Прочитайте повну статтю

З Костянтинівської та Іллінівської громад за місяць евакуйовано понад 1600 дітей

Прочитайте повну статтю

Курсанти-прикордонники познайомилися із роботою канадських кінологів

Прочитайте повну статтю

Удар КАБу по багатоповерхівці Харкова: з-під завалів дістали тіло ще однієї жертви

Прочитайте повну статтю

Ворог обстріляв Краматорськ, є постраждалі

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь