В Україні стартує конкурс на кращий проєкт енергоефективної «зеленої школи»


Грудень 13
15:02 2021

Мінрегіон крок за кроком вибудовує нове бачення архітектури в громадах. Зокрема, щодо впровадження інноваційних проєктних рішень навчальних закладів, які базуються на принципах зеленої архітектури та будівництва. Про це зазначила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська під час презентації архітектурного проєкту «RESET 2022: енергоефективні зелені школи».

«Міністерство працює над реалізацією законодавчих ініціатив, які допоможуть громадам проєктувати та будувати навчальні заклади за новими будівельними нормами  і стандартами: енергоефективними, екологічними та інклюзивними», – наголосила Наталія Козловська.

Відтак у межах проєкту «RESET 2022: енергоефективні зелені школи» відбудеться щорічний Всеукраїнський архітектурний конкурс на краще проєктне рішення енергоефективної «зеленої школи майбутнього». «Школа має бути ресурсозберігаючою, максимально зручною для учнів та з мінімальним впливом на навколишнє природне середовище», – підкреслила Наталія Козловська.

Також для підвищення обізнаності представників фахового середовища з принципами енергоефективного та екологічно безпечного будівництва буде проведено низку виїзних сесій, навчальних вебінарів, освітніх програм та дискусійних майданчиків у Львові, Харкові та Києві.

Зазначимо, проєкт «RESET 2022: енергоефективні зелені школи» реалізується за ініціативи Асоціації міст України та ГС «Бізнес за Партнерство». Його метою є створення інформаційно-комунікаційної платформи, яка сприяє сталому економічному розвитку територіальних громад на засадах енергозбереження та зеленого будівництва, та залучення архітектурного середовища до співпраці  з метою дослідження та опрацювання проблем місцевих громад,  обміну досвідом, творчими ідеями та фахових дискусій.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов зазначив, що розвиток безбар’єрного громадського простору – незмінний пріоритет Мінрегіону.

Запис В Україні стартує конкурс на кращий проєкт енергоефективної «зеленої школи» вперше з'явився Мінрегіон.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Окупанти обстріляли Херсон та населені пункти

Прочитайте повну статтю

4 світові рекорди виборола команда ДСНС України на чемпіонаті світу Firefighter Challenge

Прочитайте повну статтю

27 жовтня - День української писемності та мови

Прочитайте повну статтю

росіяни вбили двох жителів Донеччини, поранень зазнали 9 цивільних і 4 поліцейських

Прочитайте повну статтю

«Українська – мова вільних людей!»: до Дня української писемності та мови УІНП презентує новий...

Прочитайте повну статтю

FATF підтвердила призупинення членства росії, але не внесла її до чорного списку

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко: “Зустрівся на Донеччині із командуванням бригади «АЗОВ» та її бійцями”

Прочитайте повну статтю

«Коли працюєш на місці обстрілу, страху немає, він приходить потім», – заступниця начальника по...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь