Сенсація

Відбулась презентація Програми головування України в Стратегії ЄС для Дунайського регіону та запланованих заходів


Листопад 15
18:01 2021

15 листопада заступник Міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Ольга Ревук взяла участь у презентації Програми головування України в Стратегії ЄС (ЄСДР) для Дунайського регіону та запланованих заходів.

Відкриваючи захід, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції О. Стефанішина наголосила, що ЄСДР є потужною макрорегіональною стратегією ЄС, яка спрямована на розвиток регіону. Головування України в ЄСДР є важливим елементом у транскордонному співробітництві, Програма та План заходів головування вже затверджені Урядом і відбувається активна підготовка до впровадження запланованих заходів.

Участь у заході взяли представники українських міністерств, що представляють Україну в пріоритетних напрямах ЄСДР, дипломатичного корпусу (держави-члени ЄСДР), представництва Європейського Союзу в Україні, керівництво Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької та Одеської обласних державних адміністрацій, експертна спільнота та ЗМІ.

Особливо важливим є те, що одним із двох пріоритетних напрямів в рамках головування України в ЄСДР у 2022 році  ,,Розвиток людського капіталу та ринків праці” корелюється з пріоритетним напрямом 9 ,,Інвестиції в освіту та перепідготовку”, національними координаторами якого є Мінсоцполітики, МОН та Мінекономіки.

Під час свого виступу Ольга Ревук поінформувала, що у сучасних умовах питання розвитку людського капіталу є надзвичайно актуальним, оскільки завдяки йому відбувається нарощування можливостей кожної людини через підвищення її потенціалу для відповідної реалізації в усіх сферах життєдіяльності.

Україна також формує свою політику в цьому напрямі, зокрема, з метою створення умов для всебічного розвитку людини протягом життя, у червні 2021 року в Україні схвалено Стратегію людського розвитку, розробником якої є Мінсоцполітики,що є комплексним документом, спрямованим на вирішення найважливіших проблем суспільства.  

О. Ревук наголосила, що в минулому в пріоритетному напрямі 9 основними питаннями для обговорення були проблема зайнятості та освітніх систем, а починаючи  з 2018 року Мінсоцполітики активно розвивало напрями соціального характеру: щодо боротьби із бідністю, захисту незахищених верств населення, інклюзії та інтеграції осіб з інвалідністю до ринку праці. Особливу актуальність ці питання набули в умовах протидії COVID-19 та подолання бар’єрів у суспільстві. Тому цим питанням у рамках підготовки заходів Мінсоцполітики головування України в ЄСДР приділить особливу увагу.

Крім того, під час заходу учасники розглянули визначені пріоритети головування України та обговорили з міжнародними партнерами програму головування в ЄСДР.

Цьогоріч Україна стала першою державою, що не є членом ЄС, яка головуватиме у Стратегії Європейського Союзу для Дунайського регіону з листопада 2021 р. до жовтня 2022 р. На щорічному Форумі ЄСДР 27 жовтня, що проходив у Братиславі, Україна прийняла штурвал головування в ЄСДР від Словаччини.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Рухаємось до членства у ЄС: як представникам громадянського суспільства долучитись до переговор...

Прочитайте повну статтю

Результати двосторонньої зустрічі України та Європейської Комісії з питань скринінгу Розділу 23...

Прочитайте повну статтю

МВС безбар’єрність: як людям із порушенням слуху та мовлення замовити послугу через сервіс «Єди...

Прочитайте повну статтю

Програма розвитку ООН тривалий час є надійним партнером МВС України, – Катерина Павліченко

Прочитайте повну статтю

Курсант ОДУВС – чемпіон світу з таїландського боксу серед молоді

Прочитайте повну статтю

До 20% вдалося збільшити врожайність с/г культур полтавській організації водокористувачів завдя...

Прочитайте повну статтю

Водойми України під пильним наглядом рибоохоронців

Прочитайте повну статтю

Про зміни вимог до перевезення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь