Сенсація

Віртуальний музей російської агресії: відбулась експертна зустріч про виклики масштабування


Жовтень 01
15:04 2024

27 вересня в інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану Український інститут національної пам'яті зібрав партнерів з державних органів та авторів Віртуального музею російської агресії, щоб обговорити виклики масштабування.

Серед присутніх були представники Офісу Генерального прокурора України, прокуратури АР Крим та міста Севастополя, Представництва Президента України в АР Крим, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції, Міністерства закордонних справ, а також партнери із Центру дослідження безпекового середовища «Прометей» та автори Віртуального музею російської агресії.

Під час експертної зустрічі були обговорені робочі питання підготовки матеріалів, питання верифікації даних, які публікуються на сторінці Віртуального музею, безпека свідків, пріоритетні теми для висвітлення, канали поширення інформації про російські злочини. 

Як зазначив Антон Дробович, голова Українського інституту національної пам'яті, особливістю Віртуального музею російської агресії є публікація верифікованих правоохоронними органами історій про злочини російської агресії. Ці історії є джерелом інформації про російсько-українську війну насамперед для дипломатів, юристів, журналістів та ін. Однак наразі важливо розширити діяльність і охопити більшу аудиторію, адже війна продовжується, кількість російських злочинів зростає.

«З одного боку, задокументовані правоохоронними органами факти про російську агресію слугують юристам і дипломатам, щоб притягнути Росію до відповідальності, а з іншого боку, події війни стають історією, яку ми зобов'язані зберегти для майбутніх поколінь», — наголосив він.

Ольга Волянюк, редакторка матеріалів Віртуального музею російської агресії, представниця Центру дослідження безпекового середовища «Прометей», розповіла про виклики створення кейсів, які публікуються на сайті Віртуального музею.

«Для нас дуже важливо співпрацювати з різними органами державної влади, громадськими організаціями, академічними установами, які допоможуть максимально повно висвітлити російські злочини. Це не лише верифікація даних, а й статистичні дані, контакти людей, які можуть дати свідчення, фото та відео, що документують російську агресію та її наслідки».

Під час обговорення присутні експерти запропонували свої ідеї щодо того, які нові російські злочини варто висвітлити першочергово, а також обговорили питання доповнення інформації щодо наявних кейсів та каналів поширення інформації.

Нагадаємо, проміжний етап функціонування Віртуального музею російської агресії, який передбачає підготовку нових кейсів та підтримку комунікаційної складової, реалізується Українським інститутом національної пам'яті та Центром дослідження безпекового середовища «Прометей» за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну».

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Кабмін ухвалив постанову, відповідно до якої вдосконалюється процедура комісійної торгівлі тран...

Прочитайте повну статтю

Запоріжжя. російські війська завдали авіаційних ударів по місту

Прочитайте повну статтю

Український інститут національної памʼяті планує проведення пошукових робіт жертв Волинської тр...

Прочитайте повну статтю

Польський рибалка встановив новий світовий рекорд із ловлі коропа

Прочитайте повну статтю

Підготовлено 560 експертів з вивчення практичного досвіду роботи вчителів історії та громадянсь...

Прочитайте повну статтю

Вітання з Днем захисників і захисниць України!

Прочитайте повну статтю

Єврокомісія продовжить підтримку реформ української митниці в контексті підготовки України до в...

Прочитайте повну статтю

Як адвокату подавати документи, коли вісить «Електронний суд»?

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь