Водойми України під пильним наглядом рибоохоронців


Вересень 19
18:10 2024

Завдяки пильності та рішучим діям рибоохоронців Держрибагентства, які посилено слідкують за дотриманням порядку на водоймах та активно викривають браконьєрів, найрезонансніші випадки браконьєрства було зафіксовано на Одещині, Миколаївщині, Чернігівщині, Херсонщині і Запоріжжі.

Так, Одеським рибоохоронним патрулем спільно з працівниками поліції та прикордонної служби на озері Сасик викрито порушників, які за допомогою човна з підвісним мотором і забороненими знаряддями лову – 21 од. сіток, незаконно виловили понад 470 рибин: судака, тарані та ляща. Збитки, завдані рибним запасам України такою риболовлею, склали 1 397 519 грн.

Водночас, херсонськими рибоохоронцями очищено акваторію озера Біле від заборонених знарядь лову. З водойми вилучено 26 од. - сіток, 12 од. – ятерів, з яких до природного середовища випущено понад 140 водних біоресурсів: сазанів, карасів сріблястих, краснопірок, судаків, сомів, окунів, щук, лящів та раків, чим попереджено їх загибель та збитки рибному господарству у понад 862 тис. грн. За результатами роботи Херсонським рибоохоронним патрулем складено акти виявлення та вилучення безгосподарського майна.

Успішно протистояти браконьєрству вдалося миколаївським рибпатрульним, які затримали громадянина на Березанському лимані. Порушник за допомогою 1 сітки незаконно виловив понад 180 рибин: судака, кефалі лобань, тарані та бичків та завдав збитків рибним запасам України на понад 495 тис. грн.

Завдяки пильності запорізьких рибоохоронців на річці Кушугум затримано порушника, який здійснював незаконний лов риби в брід забороненим знаряддям лову – сіткою. Таким чином порушник добув понад 125 екз. риб: судака, головня, карася і завдав збитків рибним запасам України на понад 200 тис. грн.

Добре відпрацювали рибпатрульні Чернігівщини спільно з працівниками поліції на ставку поблизу с. Липове, де задокументували громадянина, який масово знищував водні біоресурси електровудкою та сіткою з човна. Рибний мародер добув понад 80 кг. риби: сазана, щуки, окуня, карясі сріблястого, лина, білого амура і завдав понад 180 тис. грн збитків.

За всіма фактами порушень оформлено адміністративні протоколи, готуються також матеріали для відкриття кримінальних справ. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено.

Водночас нагадуємо, у Держрибагентстві функціонує телефонна «гаряча лінія»: 0 (800) 50-52-50. Закликаємо громадян не лишатися байдужими до нашої іхтіофауни і невідкладно повідомляти про всі виявлені факти порушень рибоохоронного законодавства!

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Суми: окупанти вдарили по будівлі геріатричного пансіонату – є загиблий та постраждалі

Прочитайте повну статтю

Інна Ящук: Проходження ВЛК має бути зручним і швидким для наших захисників і захисниць

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Португальської Республіки в Україні...

Прочитайте повну статтю

На Сумщині судитимуть 4 учасників організованої групи та їх пособницю, які ошукували військовос...

Прочитайте повну статтю

Рухаємось до членства у ЄС: як представникам громадянського суспільства долучитись до переговор...

Прочитайте повну статтю

Результати двосторонньої зустрічі України та Європейської Комісії з питань скринінгу Розділу 23...

Прочитайте повну статтю

МВС безбар’єрність: як людям із порушенням слуху та мовлення замовити послугу через сервіс «Єди...

Прочитайте повну статтю

Програма розвитку ООН тривалий час є надійним партнером МВС України, – Катерина Павліченко

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь