Володимир Марченко та Юрій Пилипенко взяли участь у круглому столі «Ринок землі: судова практика та питання держреєстрації»


Листопад 19
15:01 2021

Президент Нотаріальної палати Володимир Марченко та голова відділення НПУ в Львівській області Юрій Пилипенко 19 листопада 2021 року взяли участь в круглому столі на тему «Ринок землі: судова практика та питання державної реєстрації», організованої проектом ЄС «Право-Justice» за участю Львівської Регіональної ради з питань реформи правосуддя.

Спікерами виступили судді Верховного Суду, Західного апеляційного господарського суду, представники Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України, Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, експерти «Право-Justice».

Володимир Марченко у вітальному слові наголосив на актуальності обговорення особливостей процесу державної реєстрації в умовах відкритого ринку землі, єдиної судової практики з цих питань.

«Нотаріальна палата України ще задовго до відкриття ринку землі неодноразово попереджала: до напрацювання законів та іншої нормативної бази із земельних питань, реєстрації, нотаріального посвідчення угод слід підходити дуже виважено, адже суди можуть перевантажитися земельними справами. Сподіваємося, що все було зроблено мудро і цього не трапиться, – зазначив Володимир Марченко. – Зі свого боку нотаріуси зараз роблять все, щоб максимально захистити права та законні інтереси власників, користувачів та набувачів землі. Саме нотаріальний захист — один із дієвих інструментів протидії та запобігання агрорейдерству».

Юрій Пилипенко виступив із доповіддю на тему «Практичні аспекти у сфері державної реєстрації прав на земельні ділянки», яка викликала жваве обговорення за участю суддів. Досвід нотаріусів у сфері державної реєстрації надзвичайно важливий для подальшого формування судової практики.

Загалом, як свідчить здійснений НПУ аналіз питань, із якими звертаються громадяни до нотаріусів, в суспільстві зростає розуміння цінності землі, власності, необхідності належного оформлення договорів та інших документів. Механізми взаємодії нотаріусів та громадян налагоджені, ведеться щоденна правопросвітницька робота.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

«Росія неодмінно відповість за жахливі злочини в Україні», – заступниця Держсекретаря США Узра...

Прочитайте повну статтю

Українці подали через Єдиний реєстр зброї вже майже 476 тисяч заяв на отримання різних видів до...

Прочитайте повну статтю

Олександр Корнієнко: Маємо вибудовувати механізми, щоб представники на місцях ставали більш спр...

Прочитайте повну статтю

Відбувся практичний семінар на тему: «Постзаконодавчий контроль як інструмент оцінки якості зак...

Прочитайте повну статтю

Відбулась презентація дослідження «Статус депутатів місцевих рад»

Прочитайте повну статтю

У Верховній Раді України зареєстровано проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких закон...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко зустрівся із Віце-Прем’єр-Міністром, Міністром внутрішніх справ Румунії Кетеліном...

Прочитайте повну статтю

«Підписано Угоду про співробітництво у галузі запобігання, обмеження та пом’якшення наслідків н...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь