Сенсація

Як світовим зброярам відповісти на виклики сучасності


Жовтень 03
12:07 2024

«Зусилля, які докладалися для розвитку зброярської галузі у всьому світі до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, виявилися недостатніми. Для поліпшення ситуації необхідні швидкі та ефективні дії як українців, так і їх союзників», – зазначила Член наглядової ради Укроборонпрому, президент оборонно-промислової коаліції Аризони (США) Лінді Сміт.

Вона зробила це під час другого Форуму оборонних індустрій, де була модераторкою однієї з панелей. 

Темою обговорення стало питання виробництва конвенційної зброї та виклики, які постали перед зброярами вільного світу на тлі повномасштабної війни російської федерації проти України. У дискусії взяли участь:

«На перебіг бойових дій російсько-української війни впливає низка ключових факторів. Наприклад, темпи виробництва на Заході не встигають поповнити запаси озброєнь, які витрачаються на полі бою. З іншого – спроможності оборонних підприємств України не залучені на 100%. Експерти стверджують, що наразі українська оборонка має замовлення на 7 мільярдів доларів, що становить лише приблизно третину її потенційної потужності», – зазначила пані Сміт.

Шляхами розв’язання цієї проблеми можуть стати поглиблення виробничої кооперації українського та західного оборонно-промислових комплексів, зокрема створення спільних підприємств, трансфер технологій та активне залучення іноземних інвестицій.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь