З 30 вересня по 1 жовтня 2024 року відбулась робоча поїздка у Львів Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг


Жовтень 01
21:00 2024

За підтримки Програми USAID «РАДА: наступне покоління», у межах робочого візиту у Львів  народних депутатів України - членів Комітету відбулось засідання Комітету.

Під час зустрічей народні депутати України, члени Комітету відвідали реконструйовану котельню «Львівтеплоенерго», ТЕЦ-1, ЛМКП «Львіводоканал». Керівники вищезазначених підприємств Олександр Одинець та Дмитро Ванькович ознайомили депутатів зі станом підготовки підприємств до опалювального періоду 2024-2025рр.

У межах поїздки члени Комітету зустрілись з міським головою Львова Андрієм Садовим, який розповів про проблематику міста в частині підготовки до осінньо-зимового періоду та необхідну підтримку підприємств критичної інфраструктури, що зазнали пошкоджень внаслідок атак російської федерації.

30 вересня у залі Львівської міської ради відбулось засідання Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг на якому було розглянуто законопроєкт реєстр. № 11301д (друге читання) та стан підготовки підприємств житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025рр., в умовах можливої відсутності електропостачання, а також реалізація проектів децентралізованої розподіленої генерації на базі підприємств теплокомуненерго.

Із вступним словом виступили міський голова Львова Андрій Садовий та перший заступник Львівської обласної державної адміністрації Андрій Годик висловивши подяку депутатам за даний візит та побажавши плідної роботи.

За результатами розгляду питань порядку денного Комітетом було прийнято рішення:

рекомендувати ВРУ прийняти законопроєкт реєстр. №11301д в другому читанні та в цілому з необхідними техніко-юридичними правками;

взяти до відома інформацію виконувача обов’язків голови правління НЕК "Укренерго" Олексія Брехта, першого заступника Міністра енергетики України Юрія Шийка та голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Ганни Замазєєвої стосовно підготовки підприємств житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий  період 2024-2025рр;

взяти до відома інформацію О.Одинця про реалізацію проектів децентралізованої розподіленої генерації на базі підприємств теплокомуненерго.

1 жовтня з нагоди Дня захисників та захисниць України на Марсовому полі відбулось покладання квітів членами Комітету разом міським головою Львова, керівництвом військової адміністрації міста Львова та Львівської області.

Також сьогодні, 1 жовтня, у Львові стартував Ukrainian Resilience Week (Український тиждень стійкості) – подія, яка об’єднала представників органів місцевого самоврядування, уряду, бізнесу, дослідницьких установ та експертів для посилення стійкості громад у час війни.

На відкритті IX Lviv Eco Forum з вітальним словом виступив Голова Комітету Андрій Герус зазначивши, що саме львівський регіон один з лідерів сьогодні з багатьох процесів по реалізації нових проєктів у сфері енергетики, тому вкрай важливо швидко вирішувати питання щодо відновлення водопостачання та теплопостачання для мешканців міст та селищ в умовах можливої відсутності електроенергії.

Андрій Герус зазначив, що за результатами роботи буде напрацьовано резолюцію, яка буде скерована до уряду та офісу Президента України з метою забезпечення стабільної роботи підприємств критичної інфраструктури під час війни.

Голова Комітету та Перший заступник Голови Комітету Олексій Кучеренко підбили підсумки у дискусійній панелі щодо готовності підприємств житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період в умовах блекауту.

Під час дискусії було обговорено питання:

щодо пошкоджень об’єктів енергетики;

щодо оперативних планів з відновлення генерації до кінця 2024 року

щодо запасів вугілля та природного газу;

щодо встановлення когенераційних установок;

щодо заборгованості підприємств теплопостачання за спожитий природний газ та відшкодування різниці в тарифах;

про інноваційні рішення та сучасні технології для забезпечення стабільного надання житлово-комунальних послуг в умовах воєнного конфлікту.

Також в ході візиту члени Комітету відвідали реабілітаційний центр «UNBROKEN».

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

У День захисників і захисниць України ліцеїсти МВС склали клятву

Прочитайте повну статтю

Відомі артисти привітали поранених військових підрозділів МВС із Днем захисників та захисниць У...

Прочитайте повну статтю

Керівництво АРМА взяло участь у Другому міжнародному форумі оборонних індустрій

Прочитайте повну статтю

До небанківської фінансової установи застосовано захід впливу

Прочитайте повну статтю

Фінансові компанії та ломбарди наростили обсяги активів та основних видів послуг ‒ Огляд небанк...

Прочитайте повну статтю

1 жовтня - Міжнародний день людей похилого віку!

Прочитайте повну статтю

З 30 вересня по 1 жовтня 2024 року відбулась робоча поїздка у Львів Комітету з питань енергетик...

Прочитайте повну статтю

Державний ліцей «Міжнародна українська школа» презентував нову стратегію: українська школа буде...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь