«За значний внесок у покращення інвестиційної репутації України у 2021 році» – Денис Малюська отримав подяку від парламентської ТСК


Грудень 20
09:10 2021

Підведено підсумки роботи Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів у 2021 році. В результаті – захищено та розблоковано інвестиційних проєктів на понад 12,7 млрд грн. Результатом роботи Спецкомісії у законодавчому полі стало 7 законопроєктів: пакет антирейдерських ініціатив, законопроєкт про реформу АРМА, пакет проєктів  законів для стимулювання розвитку галузі будування електрокарів, законопроєкт про зменшення штрафів для бізнесу від ДПСС.

За словами голови Спецкомісії Галини Янченко, така ефективна робота ТСК не була б можлива без партнерів у органах державної влади. Саме тому Спецкомісія відзначила подяками керівників органів державної влади,  без яких боротьба інвесторів за свої права, була б неможливою. Тих, хто весь час був надійною підтримкою та допомагав знайти справедливість у справах, які до цього роками провисали у повітрі.

Так, за значний внесок у покращення інвестиційної репутації України у 2021 році подяку від Тимчасової спецкомісії отримав Міністр юстиції Денис Малюська.

«Насправді, Верховна рада – це наші контролери та наші координатори. Мати Спецкомісію, яка є надійним партнером, – це величезна перевага. Далеко не кожне міністерство має такого партнера. Мені дуже приємно, що Мін'юст у числі тих, хто спільно з Парламентом робить кроки щодо збільшення інвестиційної привабливості України», – зазначив Денис Малюська.

«Приємно відзначити, що у Міністерства юстиції під Вашим керівництвом є справжнє бажання викорінити «реєстраційне рейдерство», як одну з найбільших болей бізнесу в Україні. Офіс протидії рейдерству Мін’юсту вже став надійним партнером нашої ТСК. Впевнена, наша співпраця лише набиратиме обертів», – зауважила Галина Янченко.

Довідково:

Ще на початку своєї діяльності Президент Володимир Зеленський представив «формулу успішного майбутнього України». У ній він визначив п'ять векторів, на яких необхідно сконцентрувати зусилля всім гілкам влади в Україні. Одним з ключових таких векторів він назвав залучення інвестицій.

Так виникла ідея створити Спецкомісію у парламенті.  Це спеціальний орган, який працює над створенням сприятливих умов для ведення бізнесу в Україні.

Основними завданнями комісії визначено підготовку та надання на розгляд Верховної Ради законодавчих ініціатив щодо захисту прав інвесторів, забезпечення рівного захисту прав, інтересів і майна суб'єктів інвестиційної діяльності незалежно від форми власності, а також ефективного інвестування в економіку України, розвитку міжнародного економічного співробітництва та інтеграції.

Робота ТСК відбувається у двох напрямках: заслуховування звернень інвесторів та розробка законодавчих змін на їх основі. Такий формат дозволяє створювати закони, яких потребує бізнес.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Якісні рибні корми – важливий фактор успішного розвитку української аквакультури

Прочитайте повну статтю

«Росія неодмінно відповість за жахливі злочини в Україні», – заступниця Держсекретаря США Узра...

Прочитайте повну статтю

Українці подали через Єдиний реєстр зброї вже майже 476 тисяч заяв на отримання різних видів до...

Прочитайте повну статтю

Олександр Корнієнко: Маємо вибудовувати механізми, щоб представники на місцях ставали більш спр...

Прочитайте повну статтю

Відбувся практичний семінар на тему: «Постзаконодавчий контроль як інструмент оцінки якості зак...

Прочитайте повну статтю

Відбулась презентація дослідження «Статус депутатів місцевих рад»

Прочитайте повну статтю

У Верховній Раді України зареєстровано проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких закон...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко зустрівся із Віце-Прем’єр-Міністром, Міністром внутрішніх справ Румунії Кетеліном...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь