Запорізька область: рятувальники продовжують проводити превентивні заходи щодо запобігання пожежам у житловому секторі


Грудень 07
17:16 2021

7 грудня рятувальники спільно з представниками Національної поліцій та соціальних служб провели інформаційно-просвітницьку роботу у житловому секторі Василівського району, спрямовану на запобігання пожежам в опалювальний період.

Вогнеборці завітали до помешкань громадян та довели до відома інформацію про небезпеку використання несправного пічного опалення, електропобутових приладів, перевантаження електромережі, користування саморобними опалювальними приладами, паління у ліжку напідпитку. Часто саме це провокує пожежі, які можуть призвести до травматизму чи навіть загибелі.

Інформуючи людей про пожежну безпеку, співробітники ДСНС надали рекомендації громадянам щодо безпечної експлуатації пічного опалення, закликали подбати про розміщення перед топковими отворами негорючих листів, застерегли не перегрівати печі та не залишати їх без нагляду. Йшлося й про вимоги електробезпеки та порядок експлуатації сучасних опалювальних котлів і газового обладнання. Виявлені недоліки у житлових будинках співробітники Служби порятунку рекомендували власникам усунути в найкоротші терміни, оскільки ігнорування протипожежних вимог може призвести до виникнення займання.

Особливу увагу під час бесід фахівці ДСНС звертали на чутливі та незахищені верстви населення: літніх людей, людей з інвалідністю, багтодітні сім’ї.

Громадяни отримали профілактичні листівки із рекомендаціями та номерами екстрених служб.

ГУ ДСНС України у Запорізькій області

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь