Завод імені Малишева очолив Олег Винник


Листопад 22
18:03 2021

Новим директором Державного підприємства “Завод імені В.О. Малишева”, що входить до складу Укроборонпрому, призначено Олега Винника. Нового очільника обрано номінаційним комітетом, представленого топ-керівництвом Концерну, представниками посольств Франції та США, громадських антикорупційних організацій – НАКО та StateWatch, а також Мінстратегпрому як політикотворця в галузі ОПК. Практика призначення директорів оборонних підприємств через номінаційний комітет Концерном застосовуватимуться і надалі.

Нинішній керівник заводу пройшов шлях від майстра складально-зварювальної ділянки ВАТ “Азовмаш” до директора АТ “Дніпроважмаш”.

Зокрема, упродовж другої половини 2018-го – першої половини 2019-го рр., очолюючи АТ “Дніпроважмаш”, що спеціалізується на виробництві металопрокатного та металургійного обладнання, Олегу Виннику вдалось перетворити збиткове підприємство на прибуткове: 19 млн грн збитків за перше півріччя 2018 року проти 25 млн грн прибутку на кінець другого півріччя 2018 року. Тоді обсяги виробництва продукції зросли у понад 2 рази, завод перейшов на п'ятиденний робочий день у 2 зміни, заробітну плату колективу підвищили майже вдвічі та додатково найняли 300 нових співробітників.

З червня 2015 по серпень 2016 років Олег Винник виконував обов'язки голови правління ПрАТ “Запорізький електровозоремонтний завод”, перемігши у відкритому конкурсі Міністерства інфраструктури України. Під керівництвом пана Винника завод збільшив обсяги ремонтів електровозів у 7 разів, а лінійної продукції – у 10 разів. Підприємство перейшло на закупівлі через систему Prozorro, погасило заборгованість із зарплати у майже 10 млн грн, впровадило енергозаощаджувальні заходи – економія в опалювальний сезон сягала 16 млн грн.

З лютого 2011 по грудень 2013 років Олег Винник очолював Дніпровський автобусний завод, у 2010 році – голова правління ЗАТ “Горлівський авторемонтний завод”.

Олег Винник зарекомендував себе ефективним кризовим менеджером. Серед середньострокових завдань, які ставляться Концерном пану Виннику, зокрема, такі: завантаження підприємства замовленнями для внутрішнього ринку; оптимізація структури підприємства та підвищення рівня середньої заробітної платні; налагодження взаємовідносин зі спецекспортерами; налагодження системи планування виробництва, що унеможливить невиконання контрактних зобов’язань підприємства; зменшення кредиторської заборгованості та налагодження прозорої роботи з постачальниками; оптимізація оборотного капіталу підприємства; реалізація надлишкового майна; підвищення якості продукції.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь