Зміни у сфері зайнятості в секторі «чистої» енергетики до 2030 року


Травень 06
12:46 2022

Оскільки багато країн і компаній пообіцяли скоротити викиди вуглецю в атмосферу, перехід на «чисту» енергетику є неминучим. І цей перехід, безсумнівно, вплине і на сферу зайнятості.

Нові джерела енергії вимагають не лише нового й модернізованого обладнання, а і людей, які б ним управляли. І оскільки попит на більш екологічно чисте паливо зміщує увагу з викопного палива, ймовірно, що не кожен сектор отримає «чистий» приріст зайнятості.

Цей графік показує прогнозований глобальний ріст працевлаштування в секторі «чистої» енергетики та суміжних сферах відповідно до оголошених кліматичних зобов’язань станом на 2021 рік, згідно з прогнозом МЕА World Energy Outlook.

У яких галузях з’являться робочі місця до 2030 року?

Очікується, що загалом перехід на «чисту» енергетику створить 10,3 мільйона нових робочих місць у всьому світі до 2030 року.

Хоча на виробництво палива, безумовно, вплине перехід на «чисту» енергетику, найбільший вплив буде відчуватися в модернізації енергетичної інфраструктури:

Для належного використання нових джерел енергії найбільші очікувані прибутки в робочих місцях є в енергоефективності, виробництві електроенергії, а також в автомобільному секторі. У поєднанні з модернізацією мереж вони становлять 75% із 13,3 мільйонів очікуваних нових робочих місць.

Для порівняння, нові джерела енергії, такі як біоенергетика, кінцеве споживання ВДЕ та ресурси ланцюга поставок, такі як інноваційні технології та важливі корисні копалини, загалом створюють 3,3 мільйонів робочих місць. Це компенсує 2,7 мільйона робочих місць, які, як очікується, будуть втрачені в секторах викопного палива, а також ще 0,3 мільйона у виробництві електроенергії.

Але важливо зазначити, що ці очікувані зміни в сфері зайнятості знаходяться в рамках оголошених кліматичних зобов’язань з 2021 року. МЕА підрахувало, що в разі повного переходу на «чисту» енергію з нульовою чистотою очікувана кількість робочих місць, отриманих і втрачених, подвоїться майже в усіх секторах, із чистим збільшенням 22,7 мільйонів нових робочих місць.

Незалежно від того, який шлях є найближчим до реальності, зрозуміло, що сфера роботи в енергетиці та суміжних галузях буде змінюватися в найближчі роки, і буде цікаво подивитися, як і коли такі зміни реалізуються.

Джерело: https://elements.visualcapitalist.com/the-clean-energy-employment-shift-...

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь