Сенсація

Жовтневий районний суд міста Харкова взяв під варту підозрювану у шахрайстві з квартирою та позбавленні волі літньої жінки


Лютий 07
14:33 2022

4 лютого 2022 року Жовтневий районний суд міста Харкова задовольнив клопотання слідчого відділу поліції №1 ХРУП №3 ГУ НП в Харківській області про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою жінці, яка підозрюється у вчиненні замаху на шахрайства в особливо великих розмірах та на незаконне позбавлення волі або викрадення людини (частина 3 статті 15, частина 4 статті 190, частина 2 статті 146 Кримінального кодексу України).

Справу зареєстровано під номером 639/485/22.

Як стало відомо з матеріалів справи, 74-річна жінка зберігала документи на власну 3-кімнатну квартиру у своєї знайомої. Проте у січні 2022 року жінка у супроводі осіб ромської національності прийшла до знайомої та забрала документи.

Встановлено, що ці особи вивезли літню жінку та утримували її в орендованій квартирі. Після чого приватним нотаріусом посвідчено довіреність, якою 74-річна жінка, нібито, уповноважила відчужити належну їй квартиру іншій особі. Пізніше на одному із сайтів було опубліковано оголошення щодо термінового продажу вказаної квартири.

Завдяки терміново організованим та проведеним комплексним слідчо-оперативним заходам правоохоронцями встановлено місце утримування літньої жінки та визволено її. Жінці на місці надали медичну допомогу.

Під час обшуку у причетних осіб виявили та вилучили документи, які підтверджують намагання заволодіти вказаним житлом. Крім того, зазначені особи, готуючи документи на продаж квартири та підшукуючи потенційних покупців, встигли разом з літньою жінкою отримати та привласнити її пенсію на загальну суму майже 20 тис. грн.

Наразі 53-річну підозрювану затримано

Суд застосував запобіжний захід у виді тримання під вартою до 02.04.2022 включно. Одночасно підозрюваній особі визначено заставу у розмірі 300 прожиткових мінімумів, що дорівнює сумі 744 300 грн 00 коп., яка може бути внесена як самою підозрюваною, так і іншою фізичною або юридичною особою (заставодавцем) на відповідний депозитний рахунок суду.

За повідомленням слідства встановлюються інші особи, причетні до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Жовтневий районний суд міста Харкова

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь