2 травня: Ситуація в соціальній сфері станом на 20:00


Травень 02
20:21 2022

Головне:

МОЗ припинило дію угод про співробітництво з рф. Міністерство охорони здоров’я України припинило дію низки угод про співробітництво у галузі охорони здоров’я з установами російської федерації. Йдеться про:

Угоди між Міністерством охорони здоров’я України та Міністерством охорони здоров’я російської федерації про співробітництво з питань охорони здоров’я, вчиненої у м. Києві 28 січня 2003 року;

Угоди між Міністерством охорони здоров’я України та Міністерством охорони здоров’я російської федерації про взаємне визнання висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи Міністерства охорони здоров’я України і санітарно-епідеміологічних висновків російської федерації, вчиненої у м. Києві 28 січня 2003 року;

Угоди між Міністерством охорони здоров’я України та Федеральною службою з нагляду в сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (російська федерація) про співробітництво у галузі моніторингу грипу птахів і підготовки до пандемії грипу, вчиненої у м. москві 08 грудня 2006 року.

МОЗ та Єврокомісія продовжують організовувати евакуаційні рейси для постраждалих українців. Міністерство охорони здоров’я України разом із Європейською Комісією за активного сприяння обласних військових адміністрацій і медзакладів, за підтримки Державної прикордонної служби України та Державної міграційної служби України продовжують евакуювати українців із зон бойових дій. Евакуюють дорослих і дітей із важкими пораненнями, опіками та захворюваннями, що потребують спеціалізованої та невідкладної медичної допомоги. Завдяки дієвому механізму евакуації українців можливо врятувати не одне людське життя та надати оперативну медичну допомогу пораненим. Через систему екстреного реагування Євросоюзу вдається оперативно визначити профільну спеціалізовану клініку в одній із країн ЄС для подальшого лікування і реабілітації наших громадян.

Команда МОН постійно доповнює перелік корисних ресурсів для дорослих та дітей щодо психологічної підтримки, навчання та отримання важливої інформації під час війни. На сайті Інституту модернізації змісту освіти доступні електронні версії підручників для закладів загальної середньої освіти з 1-го до 11-го класу. Загалом у вільному доступі розміщено 1288 підручників і посібників. Завдяки QR-коду вчителі та учні можуть за лічені секунди знайти необхідні підручники.

Дистанційні платформи для навчання: понад 20 онлайн-шкіл надали безкоштовний доступ. Від початку воєнного вторгнення російської федерації на територію України Міністерство освіти і науки України ініціювало створення єдиного переліку корисних ресурсів для дорослих та дітей щодо психологічної підтримки, навчання та інформування. За цей час безкоштовний доступ до власних ресурсів надали понад 20 приватних онлайн-шкіл, зокрема Ліцей Ольгинський міста Києва. Дистанційна школа дозволяє учням безоплатно навчатися на освітній платформі, а також використовувати записи відео-уроків. Комунікація між учнем, батьками і вчителями здійснюється через онлайн-кабінет.

Старт прийому документів до 1 класу визначають органи місцевого самоврядування. Міністерство освіти і науки України інформує, що дату початку прийому документів для зарахування до 1 класу закладів загальної середньої освіти визначають органи місцевого самоврядування. Зарахування дітей здійснюється відповідно до Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОН №367 від 16 квітня 2018 року та наказу МОН №274 від 28 березня 2022 року «Про деякі питання організації здобуття загальної середньої освіти та освітнього процесу в умовах воєнного стану в Україні». Зазначений Порядок не встановлює конкретної дати початку прийому документів. Місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування в галузі загальної середньої освіти щороку не пізніше ніж за один місяць до завершення прийому документів, необхідних для зарахування, самостійно визначають дату початку прийому документів у батьків або осіб, які їх замінюють, майбутніх першокласників.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

«Техніка, що рятує»: ДСНС показали як працює унікальний водолазний мобільний спецкомплекс

Прочитайте повну статтю

Сміливі та відважні, впевнені та вмотивовані, з втомою, але з надією...

Прочитайте повну статтю

На ящиках з-під зброї для бійців «Сталевого кордону» митці написали ікону із зображенням Арханг...

Прочитайте повну статтю

Коли світлини світлі. Фоторепортаж «Бойові медики-прикордонники»

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку мінометники бригада «Гарт» завдають ударів по загарбниках

Прочитайте повну статтю

Били бомбами та дронами: за добу росіяни поранили трьох мешканців Донеччини

Прочитайте повну статтю

Херсонщина: через ворожі обстріли поранено шістьох людей, також є загиблий

Прочитайте повну статтю

Рятував поранених захисників в оточеному ворогом Маріуполі: історія командира повітряного судна...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь