20% вагітних жінок працевлаштовані у київських роботодавців


Листопад 11
22:03 2021

Київські роботодавці подали на оплату до Фондусоціального страхування України декретні лікарняні 21 тисячі 275 жінок запідсумками січня–жовтня. Це 20,2% від усіх працюючих жінок, які звернулись задопомогами по вагітності та пологах у зазначеному періоді.

Водночас, варто врахувати, що великі підприємства таорганізації, які мають філії по всій Україні, часто мають саме київськуреєстрацію – тож їх працівники, хоч і мешкають за межами столиці, потрапляютьдо наведеної статистики по місту.

Загалом по Україні упродовж 10 місяців 2021 року ФССУприйняв на фінансування лікарняні по вагітності та пологах, видані 105 тисячам710 жінкам на суму майже 4,2 мільярда гривень.

Також найвищі показники на Львівщині і Дніпропетровщині –місцеві роботодавці подали до Фонду декретні 9,2 тисячі і понад 9 тисяч жіноквідповідно.

Найменше звертались до Фонду за декретними допомогамижінки з Миколаївської (2 тис.), Черкаської (1,96 тис.), Сумської (1,9тис.), Чернігівської (1,8 тис.), Херсонської (1,7 тис.), Кіровоградської(1,5 тис.) і Луганської (1 тис.) областей.

Середній розмір допомоги від Фонду за кожен деньперебування у відпустці по вагітності та пологах за підсумками 10 місяців 2021року склав 333 гривні. За цей період українки провели в декретних відпустках12,6 млн таких днів.

Нагадаємо, за підсумками жовтня потреба у видатках Фондуна лікарняні, декретні і страхові виплати перевищила надходження на понад 2,1мільярда гривень. Це призводить до затримок у фінансуванні матеріальногозабезпечення, однак усі допомоги виплачуються Фондом у повному обсязі.

Докладніше: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/978253.

Зверніть увагу, фінансування допомог за лікарнянимилистками здійснюється Фондом на підставі отриманої від страхувальника(роботодавця) заяви-розрахунку, від терміну подачі якої залежить датафінансування матеріального забезпечення. Дізнатись, чи вже перераховано Фондомкошти, застраховані особи можуть у телеграм-каналі ФССУ https://t.me/socialfund за тегом #фінансування_страхувальників,де щоденно оновлюється інформація про стан фінансування заяв-розрахунків.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь