30 листопада 2021 року заступник Міністра з питань європейської інтеграції Ольга Ревук взяла участь у сьомому засіданні Комітету асоціації між Україною та ЄС


Грудень 01
12:02 2021

„Протягом 2021 року дії Уряду були спрямовані на виконання завдань щодо: гідного пенсійного забезпечення та ефективної соціальної підтримки громадян; надання якісних соціальних послуг; формування, збереження та зміцнення сімейних цінностей та посилення захисту прав дітей; підтримки осіб з інвалідністю; захисту прав і свобод людини”, - на цьому наголосила заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Ольга Ревук під час участі у складі української делегації в сьомому засіданні Комітету асоціації між Україною та ЄС, яке проходить 29-30 листопада 2021 року в змішаному форматі Брюссель – Київ.

Вона поінформувала Сторону ЄС, що Урядом здійснюються заходи з метою запровадження системи загальнообов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення та розвитку системи недержавного пенсійного забезпечення.

З метою створення умов для всебічного розвитку людини протягом життя у червні 2021 року схвалено Стратегію людського розвитку.

У межах реалізації Стратегії цифрової трансформації соціальної сфери запроваджуються електронні сервіси з використанням Єдиної інформаційної системи соціальної сфери для наближення послуг соціального характеру до громадян, що забезпечить надання всіх послуг в одній наближеній точці.

Продовжується реформування системи інституційного догляду та виховання дітей. Схвалено Концепцію створення та розвитку системи раннього втручання, яка спрямована на створення умов для розвитку системи раннього втручання та установлення права дітей з порушеннями розвитку або ризиком виникнення таких порушень і сімей з такими дітьми на отримання послуги раннього втручання, спрямованої на здоровий розвиток дитини в сім’ї та її успішну соціалізацію в суспільстві.

Затверджено Національний план дій з реалізації Конвенції про права осіб з інвалідністю на період до 2025 року, яким передбачено заходи спрямовані на підтримку осіб з інвалідністю, створення умов для інтеграції осіб з інвалідністю у суспільство.

З метою створення сприятливих умов для працевлаштування осіб з інвалідністю у березні 2021 року Урядом схвалено відповідний проект Закону України.

Також започатковано новий пілотний проект „Працюй вільно”, мета якого – комплексна всебічна допомога у працевлаштуванні людей з інвалідністю.

З березня 2021 року Мінсоцполітики реалізується соціальний проект „Почуй мене”, який забезпечує можливість для людей з порушеннями слуху користуватися послугами перекладача жестовою мовою в дистанційному режимі та отримати відео-відповідь від державних органів.

Прийнято Державну соціальну програму запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі на період до 2025 року, якою передбачено створення спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб, зокрема за рахунок державного бюджету України.

Ольга Ревук зазначила, що окремі зусилля Мінсоцполітики направлено на реалізацію плану заходів для впровадження Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні.

Заступник Міністра наголосила, що Уряд України здійснює відповідні кроки та забезпечує заходи у соціальній сфері для втілення наших євроінтеграційних зобовʼязань з метою підвищення добробуту громадян.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Суми: окупанти вдарили по будівлі геріатричного пансіонату – є загиблий та постраждалі

Прочитайте повну статтю

Інна Ящук: Проходження ВЛК має бути зручним і швидким для наших захисників і захисниць

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Португальської Республіки в Україні...

Прочитайте повну статтю

На Сумщині судитимуть 4 учасників організованої групи та їх пособницю, які ошукували військовос...

Прочитайте повну статтю

Рухаємось до членства у ЄС: як представникам громадянського суспільства долучитись до переговор...

Прочитайте повну статтю

Результати двосторонньої зустрічі України та Європейської Комісії з питань скринінгу Розділу 23...

Прочитайте повну статтю

МВС безбар’єрність: як людям із порушенням слуху та мовлення замовити послугу через сервіс «Єди...

Прочитайте повну статтю

Програма розвитку ООН тривалий час є надійним партнером МВС України, – Катерина Павліченко

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь