ArcelorMittal успішно тестує використання зеленого водню на канадському заводі


Травень 03
19:48 2022

ArcelorMittal успішно випробувала використання зеленого водню для очищення залізної руди на одному зі своїх промислових майданчиків у Канаді, що, як стверджує другий за величиною виробник сталі в світі, є важливою віхою для галузі.

Інженери компанії Contrecoeur в Квебеку замінили близько 7 відсотків природного газу, який зазвичай використовується для подрібнення залізної руди, воднем, отриманим з відновлюваної електроенергії, під час 24-годинного тесту на початку цього місяця. Arcelor співпрацює з місцевим виробником водню, який використовує електроенергію з мережі Квебеку, яка живиться від відновлюваної гідроенергії, для отримання газу.

«Для нас це важлива подія... Перше промислове випробування, проведене в промислових умовах», – сказав Франсуа Перрас, виконавчий директор компанії Arcelor Canada з довгострокової продукції.

Ця ініціатива знаменує собою ще один крок у глобальних зусиллях, спрямованих на покращення екологічної репутації галузі, на яку припадає від 7 до 9 відсотків усіх прямих викидів викопного палива. Деякі з найбільших світових виробників сталі, у тому числі ArcelorMittal, Thyssenkrupp і китайська Baowu, запустили різні ініціативи, спрямовані на зменшення вуглецевого сліду.

Виробництво сталі є високо вуглецевмісним. Традиційні доменні печі використовують коксівне вугілля для плавлення залізної руди та видалення кисню. Побічним продуктом цієї хімічної реакції є вуглекислий газ, в той час як для нагрівання печей вище 1000 °C також потрібна велика кількість енергії.

Альтернативним шляхом є залізо прямого відновлення, при якому природний газ використовується для видалення кисню із окатишів залізної руди. Твердий проміжний продукт, який називається губчастим залізом, потім плавиться в дуговій печі. Наразі для цього процесу потрібен природний газ, але експерти галузі вважають, що як тільки використання водню з відновлюваних джерел буде розширено, це може ознаменувати революцію у виробництві сталі. Шведська компанія SSAB знаходиться в авангарді таких зусиль, минулого року вони виробляли сталь без викопних матеріалів, використовуючи газоподібний водень.

За словами Перраса, канадські випробування Arcelor були зосереджені на тому, щоб довести, що закачування водню є «значною частиною рішення» для установок прямого відновлення. «Перевірка цієї технології та врешті-решт її масштабування до більш високих рівнів може стати великою частиною головоломки для декарбонізації нашої галузі».

Наразі люксембурзька компанія інвестувала 5,6 млрд доларів у чотири такі проекти в Іспанії, Бельгії, Канаді та Франції. У Європі Arcelor взяла на себе зобов’язання скоротити викиди CO2 на 35% до 2030 року.

Перрас заявив, що компанії потрібно буде провести подальші випробування, але попередив, що все ще існують численні проблеми, і не в останню чергу - необхідні великі обсяги водню. Arcelor використала 92 000 кубометрів зеленого водню протягом періоду випробувань.

Джерело:  https://moneymarketadvisor.com/2022/05/02/arcelormittal-successfully-tests-use-of-green-hydrogen-at-canadian-plant/

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь