Делегація Держрибагентства долучилася до дискусій щодо розвитку сектору аквакультури


Червень 10
18:14 2024

4-6 червня 2024 року у штаб-квартирі ФАО (м. Рим, Італія) представники Держрибагентства долучились до роботи Науково-консультативного комітету з аквакультури (CAQ), включаючи сесію Інформаційної системи для просування аквакультури в Середземному та Чорному морях (SIPAM) Генеральної комісії з рибальства в Середземномор'ї (ГКРС).

У перший день заходу учасників засідання ознайомили з процесами модернізації онлайн-платформи SIPAM та відповідними інструментами аналізу даних, високо оцінивши прогрес, досягнутий у напрямі розробки нової платформи, яка знаходиться на пілотній фазі. Окремо було відзначено збільшення обсягу поданих даних про виробництво продукції аквакультури державами регіону.

Представники Держрибагентства долучилися до дискусій щодо розвитку сектору аквакультури та презентували інформацію про основні тенденції розвитку національної аквакультури. Було зазначено, що незважаючи на повномасштабну збройну агресію рф, стартувало та успішно триває реформування рибної галузі, яке покликане забезпечити основи для розвитку рибогосподарського комплексу України.

Так, у рамках реформи, запроваджено ряд законодавчих змін, зокрема затверджено нову удосконалену форму звітності у сфері аквакультури, яка адаптована до європейських стандартів збирання статистичних даних і забезпечує можливості для належного аналізу стану сектору та дозволяє здійснювати ефективний обмін інформацією з міжнародними організаціями.

Крім того, у ході заходу українська делегація мала можливість долучитися до обговорення питань щодо зон, призначених для аквакультури (AZA), отримати інформацію про прогрес щодо впровадження просторового планування та виділення AZA у регіоні ГКРС. Представники Держрибагентства наголосили на важливості отримання технічної допомоги і співпраці у напрямі підготовки та навчання українських спеціалістів з використання геоінформаційних систем (ГІС) для проведення просторового аналізу морських акваторій.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь