Сенсація

Денис Шмигаль: Жодних віялових відключень споживачів від початку опалювального сезону не відбувалось


Грудень 15
15:03 2021

Станом на середину грудня в українських газосховищах є понад 15 млрд кубометрів газу. Цього абсолютно достатньо, аби забезпечити блакитним паливом і людей, і комунальні заклади, і промислових споживачів. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів 15 грудня.

Очільник Уряду додав, що в грудні, за даними Міністерства енергетики,  очікується загалом майже 2 млн тонн поставок українського та імпортного вугілля. Водночас заплановане споживання, за його словами, очікується на рівні близько 1,7 млн тонн.

«Від початку опалювального сезону активізовано роботу щодо збільшення видобутку вугілля на державних українських шахтах. Для стабільної роботи вугільної галузі необхідно зробити так, щоб у наших шахтарів не було жодної копійки заборгованості по зарплаті. Цього тижня Міністр енергетики запевнив, що для погашення заборгованостей з виплати заробітної плати шахтарям державних вугледобувних підприємств буде спрямовано понад 700 мільйонів гривень», — зазначив Прем’єр-міністр.

Крім того, Денис Шмигаль наголосив, що жодних віялових відключень споживачів від початку опалювального сезону не відбувалось. Кількагодинні відключення, які можуть мати місце в тому чи іншому місті, за його словами, — це невідкладні ремонтні роботи на лініях електропередач, про які попереджають заздалегідь, або аварійні ситуації, пов’язані з погодними умовами.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь